1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. İlk hacı kafilesi Trabzon'da
İlk hacı kafilesi Trabzon'da

İlk hacı kafilesi Trabzon'da

Akşam Trabzon'a inen ilk hacı kafilesini bin kişilik bir kalabalık karşılarken, havaalanında hacılarla aileleri arasında duygulu anlar yaşandı.

A+A-

Trabzon'un ilk hacı kafilesi akşam saatlerinde Trabzon Havalimanı'na inerken, havalimanında duygulu anlar yaşandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve bazı özel şirketlerin organizasyonuyla 40 gün önce Suudi Arabistan'a giden Trabzon'un ilk hacı kafilesinde yer alan 190 hacı, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla akşam saatlerinde Cidde'den Trabzon'a geldi. Hacı kafilesini Trabzon Havalimanı'nda yaklaşık bin kişilik bir kalabalık karşılarken, kavuşma sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Hacı yakınları ile güvenlik görevlileri arasında da zaman zaman yaşanan izdiham nedeniyle tartışmalar çıktı.
 
Hac vazifesini ifa etmenin mutluluğuyla yurda dönen hacılar, bu mutluluklarını yakınlarıyla paylaşırken, herkesin kutsal toprakları ve mekanları görmesi gerektiğini belirterek, "Allah herkese bu mekanları görmeyi nasip etsin" diye dua etti. Kutsal hac vazifesinin genç yaşta yapılmasını da tavsiye eden hacılar, daha sonra yakınlarıyla birlikte bayraklarla süslenmiş araçlarıyla evlerinin yolunu tuttu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız