1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İNCE'DEN MUHALEFET İTİRAFI
İNCE'DEN MUHALEFET İTİRAFI

İNCE'DEN MUHALEFET İTİRAFI

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'den tarihi bir itiraf eldi. İnce "AKP iyi olduğu için burada değil, bence biz kötü olduğumuz için onlar burada" dedi.

A+A-

ABD'nin başkenti Washington'daki temasları çerçevesinde Amerikan Atatürk Derneği'nde bir konuşma yapan İnce, Türkiye'deki siyasi ortamı değerlendirdi.

"ATATÜRK DÜŞMANLARINI GÖRÜNCE HEYECANLANIYORUM"

Atatürk düşmanları karşısında olunca daha güzel konuştuğunu söyleyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onları görünce heyecanlanıyorum. Tabii ki bu bağımsızlık idealinin öldürülmeye başlandığı bir tarih var geçmişimizde. Bu da 12 Eylül 1980 maalesef. Atatürk sevgisiyle, Atatürk'ün yaptıklarıyla uğraşılmaya başlanan tarih 3 Kasım 2012 değildir. Bunun asıl sorumlularından biri Kenan Evren'dir. Burada hatırlayınız, gençlik ve spor bayramını Atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı haline getirdiler. Bu Atatürk'ü anma gibi anlaşıldı, bu böyle anlaşıldı, Atatürk'ü hatırlama değil, anma ama bugün durum farklı. Bugün de Cumhuriyet'e saldırılar var, kuruluş felsefesine saldırılar var, geçmişten farklı bir millet var karşımızda çünkü Türk milleti artık manüpilasyona açık bir millet. Bu kadar çok internet sitesi, bu kadar çok yalaka, yandaş, yağcı medya, bu kadar çok besleme sivil toplum örgütü. Bunlar milleti manipülasyona açık hale getirdi. Yani Türkiye'de sınırların değişmesinden tutun, Anıtkabir'in kaldırılması, silahlı kuvvetlerin lağvedilmesi, Abdullah Öcalan'a paşa unvanı verilmesi, artık bunlar Türkiye'de konuşulabiliyor. Yani Atatürk resmiyle, Türk bayrağı ile meydana çıkan çocuk polisten cop yiyor, Abdullah Öcalan'ın posteriyle çıkan özgürlük savaşçısı oluyor ve bunun doğru olduğunu anlatan televizyon var, internet sitesi var, gazete var, yandaş var, yağcı var, yalaka var."

"AKP İYİ OLDUĞU İÇİN DEĞİL BİZ KÖTÜ OLDUĞUMUZ İÇİN BURADA"

İnce, "Ben sizin tarikat şeyhinizim, 'Doğrusu budur' diyorum, siz de gidiyorsunuz hepiniz oraya oy veriyorsunuz, sonra da diyorsunuz ki, 'Şu kadar oy aldık.' Bu millet iradesi değil ki. Millet iradesinin olabilmesi için birey özgür olacak, özgür olabilmesi için de laik olacak, sistem de laik olacak. AKP iyi olduğu için burada değil, bence biz kötü olduğumuz için onlar burada. Biz diyoruz ki, din eğitimi 12 yaşından sonra olmalıdır. Neden? Çünkü soyut düşünme 12 yaşından sonra başlar. Cennet, cehennem, ölüm, Allah, 4 yaşındaki çocuk bunu algılayamaz. Onlar, 'Hayır' diyorlar. 2 yaşında başlatacaklar neredeyse. Diyoruz ki, bak sen bunu erken yaşta başlatırsan bu empoze etmek olur. Aile çocuğuna din eğitimini empoze edebilir ama devlet bunu yapamaz. O zaman laik devlet olmaz. Laik devlet olabilmesi için din eğitiminin 11-12 yaşından sonra olması gerekiyor diyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum