1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İngiltere'de Rize'yi temsil etti
İngiltere'de Rize'yi temsil etti

İngiltere'de Rize'yi temsil etti

Özel Bilge İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Gülçin Bilgin Turna, İngiltere'de katıldığı eğitim programını tamamlayarak Rize'ye döndü.

A+A-

Özel Bilge İlköğretim Okulu’nda İngilizce öğretmenliği yapan Gülçin Bilgin Turna, 22 Temmuz 2007 – 04 Ağustos 2007 tarihleri arasında Avrupa Birliği fonlarıyla Comenius Hizmet-İçi Eğitim Faaliyeti kapsamında İngiltere’nin güneyinde yer alan Exeter şehrinde “Developing Oral Fluency in the Primary English Language Classroom” eğitimine katılmaya hak kazanmıştı.
Gülçin Öğretmen eğitimdeki tek Türk’ün kendisi olduğunu belirterek, “Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Portekiz, Almanya, Polonya, Romanya, Avusturya, Hollanda ve Letonya’dan öğretmenler vardı. Daha önce Türkiye’ye gelmiş olan öğretmenler Türkiye’nin insanlarından, mekanlarından ve yemeklerinden övgüyle bahsederken, hiç Türkiye’ye gelmemiş olanların bizi yanlış tanıdıklarını fark ettim ve Türkiye’ye olan bakış açılarını olumlu yönde değiştirmek için onlara bizim kültürümüzü anlattım. Türk lokumu yedik, Türk çayı içtik, horon oynadık. Çok beğendiler, keyif aldılar.” Diye konuştu.

Karşılıklı kendi ülkelerindeki eğitim sistemlerini değerlendirdiklerini ifade eden Turna, “Hemen hemen bütün ülkelerde 16 yaşına kadar zorunlu eğitim var. 16 yaşından sonra okula devam etmek isteyen öğrenciler kendi seçtikleri meslek dalıyla ilgili olarak bölüm seçiyorlar. Bunu 18 yaşına çıkarmayı hedefliyorlar. Almanya’da ise ilkokul 5. sınıfı bitiren çocuklar öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bölümlerini seçiyorlar. İlköğretim öğrencilerin daha etkili ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilmeleri için değişik yöntemler tartıştık. Dilbilgisi öğretmeye çalışmaktan ziyade, oyun, şarkı ve drama yöntemleriyle İngilizce konuşmayı öğretmenin daha verimli olacağı konusunda hemfikir olduk. Bu yöntemleri orada bizzat uyguladık.” dedi
Gülçin Öğretmen son olarak İngiltere hakkında görüşlerini de belirterek “İngiltere, Rize gibi yağışlı olmasına rağmen hiçbir yerde çamur ya da su birikintisi olmuyor. İnsanlar yüzyıllık evlerde yaşıyorlar. Eski olan hiçbir şeyi bozmuyorlar. 1 Temmuz 2007’den itibaren kapalı olan mekanlarda sigara içmek kanunla yasaklanmış. Hayatları çok düzenli ve sakin. İnsanlar çok sabırlı, anlayışlı ve saygılı. Kaldığım iki hafta boyunca hiçbir şekilde sıkıntı çekmedim. Umarım ileride benden başka Türk İngilizce öğretmenleri de bu tür faaliyetlerden yararlanmaya hak kazanırlar.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum