1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İnönü olsaydı bildiriye karşı çıkardı
İnönü olsaydı bildiriye karşı çıkardı

İnönü olsaydı bildiriye karşı çıkardı

CHP'li Tarhan Erdem, muhalefeti askerden uzak durmaya çağırırken "İsmet İnönü muhalefette olsaydı bu bildiriye karşı çıkardı' dedi.

A+A-

Konda Araştırma şirketini kuran ve bir dönem CHP Genel Sekreterliği görevini yürüten Tarhan Erdem Genelkurmay Bildirisi karşısında iktidar ve muhalefete tavsiyelerde bulundu. Erdem şunları söyledi:
Tayyip Bey son güne kadar adayı başka biri idi. Aklındaki adayı gösterseydi belki bu bildiri gelmeyecekti. Ancak aday gösterildiği gecede neler yaşandı bilmiyorum. Gül’ün ismi ortaya çıktı. Gül, Cumhurbaşkanlığı’na bana göre çok sıcak bakmıyordu.
İktidar partisi askere yaklaşmalı, muhalefet de askerden uzaklaşmalıdır. Ancak bugün gelinen noktada ise tam tersi yaşanmaktadır. Bundan sonraki süreçte hükümet askeri iyi algılamalıdır. İsmet Paşa muhalefette olsaydı ne yapardı diye düşünürseniz İsmet Paşa askerin tebliğinin karşısına çıkardı. Ancak bunu yaparken de iktidarın da hatasını ortaya koyardı. Hükümet hemen seçime gitmelidir.
Abdullah Gül adaylıktan çekilirse 2. tur seçimleri yapılmaz aday kalmadığı için de hemen seçime gidilmesi gündemi gelir. Böyle olunca bunun süresi Ağustos Eylül olur ama gidilmelidir. Bugünkü ortamda seçime gidilmesi halinde AK Parti kendi istemediği oranda da milletvekili seçilmelidir.
Çok kısa sürede iktidarı devralabilecek bir parti oluşumuna katkı sağlamalıyız. Aksi takdirde çok duygusal bir seçim yaşanır. Seçim sonrası kaos olmaması lazım. Seçim sonucunun bugünkünden daha tehlikeli sonuçlar doğurmaması gerekir. Bugünkü iktidarın karşısında ciddi bir muhalefein oluşması lazım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum