1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İnternet kafelere çekidüzen
İnternet kafelere çekidüzen

İnternet kafelere çekidüzen

Rize valisi Kasım Esen internet kafelerle ilgili başlatacakları çalışma kapsamında kurallara uygun işletmelere dost bayrağı verileceğini söyledi.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize Valiliği, kentte öğrenci dostu İnternet kafe projesi başlattı. Gelişim çağındaki çocukların İnternet’in zararlı etkilerinden uzak tutulmasının amaçlandığı proje kapsamında belirlenen yönergelere uyan işletmelere öğrenci dostu İnternet kafe bayrağı verilecek.
Öğrenci dostu İnternet kafe uygulaması kapsamında hazırlanan yönergelerle işletmelerin uyması gereken kurallar belirlenirken hazırlanan yönerge kapsamında İnternet kafelere fiziki, teknik ve güvenlik konularında çeşitli yaptırımlar getirildi. İşletmecilerin öğrenci velileri ile sürekli diyalog halinde olacağı proje kapsamında İnternet kafeler öğrenci kulübüne dönüştürülmesi için kimlik kartı ve abone uygulamasına geçilecek. Uygulamada 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etki olabilecek şiddet ve pornografi öğeleri barındıran veya kumar uyuşturucu kullanımı ve benzeri kötü alışkanlıkları özendirici unsurlar içeren bilgisayar oyunlarının oynatılması engellenecek, bilgisayarlarda statik IP uygulamasına geçilerek yasak olan sitelere girişler engellenmesi sağlanacak. Kafelerde güvenlik kamerası yerleştirilecek, tütün mamulleri de içilmeyecek. Bilgisayarlardaki oyunların eğitsel içerikli olmasına dikkat edileceği uygulamada benzeri birçok madde yer alıyor. Bu maddelere uyan işletmelere öğrenci dostu İnternet kafe bayrağı verilecek. Bu bayrağı almaya hak kazanan işletmelere ise çeşitli ayrıcalıklar tanınacak.

İnternet kafeler bilgi denizine dönüştürülecek
Rize Valisi Kasım Esen, başlattıkları Öğrenci dostu İnternet kafe projesi ile bu kafeleri bilgi denizine dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi. Esen, “Bu denizden toplumun her kesiminin, özellikle gençler ve çocukların sağlıklı, güvenli mekânlarda eğlenerek faydalanmalarını amaçlıyoruz. Kafeler gençliğin bilgiye ulaşma amacı dışında tamamen eğlence amaçlı kullandıkları yerler haline dönüştü. Bu mekânların sağlıksız ve güvenliksiz ortam, bozuk gıdalar gençliğin sağlığını da tehdit etmektedir. Proje ile geleceğimizi emanet edeceğimiz gençliği, her türlü zararlı alışkanlıklardan, kötü niyetli kişi ve şer odaklarından ve bu zararlı alışkanlıklara kolayca edinebileceği yerlerin ıslahı amaçlanmaktadır” dedi.
Çocukların çağın gereği olan bilgi ve teknoloji ile donatılmaması halinde emsal devlet ve milletlerin gerisinde ve gölgesinde kalmaya mecbur kalacaklarını ifade eden Vali Kasım Esen, “Denetimlerle günü kurtarmak yerine bu proje ile geleceğimizi kurtarmak için bir adım atmak ve kafelerin kurumsallaşmasını sağlayarak saygın konumlara gelmelerini hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum