1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İpsiz Recep Rize'de sahne aldı
İpsiz Recep Rize'de sahne aldı

İpsiz Recep Rize'de sahne aldı

Rizeli Milli Mücadele kahramanı İpsiz Recep'in hayatından kesitlerin de yer aldığı "Emice" isimli oyun Rize'de sahnelendi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Araştırmacı-Yazar Mehmet Polat'ın kaleme aldığı, milli mücadele kahramanlarından İpsiz Recep'in hayatından kesitlerin de yer aldığı "Emice" isimli oyun Rize'de sahnelendi.
Rize'de Araştırmacı-Yazar Mehmet Polat tarafından kaleme alınan, Yavuz Alaca tarafından yönetilen ve Gençlik Merkezi'ne bağlı oyuncuların hazırladığı "Emice" isimli oyun, Rize Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluştu.
Tiyatro oyununda İpsiz Recep ve çetesinin Ermeni ve Rum saldırılarına karşı gösterdiği mücadelelerden kesitlere yer verildi. Oyunun sergilendiği 600 kişilik salon tiyatroseverler tarafından doldurulurken, izleyenler oyunu ayakta alkışladı.
Oyunu değerlendiren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun 'Ayandon' isimli romanında İpsiz Recep için hakarete varan sözlere yer vermesini eleştirdi. Bakırcı, yaptığı açıklamada, "Ben emekli paşamızın kitabını okumadım. Ama bu üzücü haberi gazetelerden okudum. İpsiz Recep ve onun gibi birçok vatan kahramanı hiçbir bedel beklemeden bu vatan için canlarını ortaya koymuşlardır. İpsiz Recep, yüzbaşı rütbeli ve İstiklal madalyalı bir kahramanımızdır. Rize Belediye Başkanı olarak bu konuyu inceletip gerekiyorsa yasal işlemler başlatmayı düşünüyorum" dedi.
 
Oyunu izleyen Rize Valisi Kasım Esen ise yaptığı açıklamada, "Bu meçhul kahramanlar sayesinde Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları var oldu. Bu kahramanları görmezsek tarihte var olmamız zorlaşır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum