1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. İşaret ettiği yerde 1 saat sonra can verdi!
İşaret ettiği yerde 1 saat sonra can verdi!

İşaret ettiği yerde 1 saat sonra can verdi!

Elini uzatıp gösterdiği yerde, bu fotoğrafı çekildikten 1 saat sonra can verdi!

A+A-

Artvin’in Ortaköy Köyü Yarıdağ Yaylası Mağara Boğazı Mevkiinde kar kütlesinin altında kalarak can veren Artvin’in Seyit Onbaşısı olarak tanınan Ayhan Alpaslan, Ortaköy’de göz yaşları arasında toprağa verildi. 

artv1-001.jpg

Ayhan Alpaslan’ın kazadan yaklaşık bir saat önce öleceği yeri göstererek çekildiği fotoğraf arşivlerde kaldı.

Ayhan Alpaslan’ın cenaze namazı Ortaköy Nahiye Merkez Camiinde kılınırken cenaze namazına Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Av. Erkan Balta, Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, İl Genel Meclis Üyesi Selman Güney, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Kadri Dalkılıç, Köy Muhtarı Kutsal Dalkılıç, AK Parti Teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş ve de Ortaköylüler katıldı.
Alpaslan’ın cenazesi daha sonra aile mezarlığında toprağa verildi.

artv2-001.jpg

TÜRKİYE ONU ARTVİN’İN SEYİT ONBAŞISI OLARAK TANIMIŞTI
Artvin Ortaköy’de kar kütlesinin altında kalarak can veren Ayhan Alpaslan’ı Türkiye Artvin’in Seyit Onbaşısı olarak tanımıştı. 18 Mart 2015’te Artvin’de düzenlenen Çanakkele Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği’nde Seyit Onbaşı’yı canlandıran ve tahtadan yapılmış mermiyi Artvin protokolünün önünde taşıması ve Seyit Onbaşı’ya benzerliği ile ulusal basına haber olan Ayhan Alpaslan, evli ve 2 çocuk babasıydı. Ayhan Alpaslan aynı zamanda AK Parti Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi’ydi.

FESTİVAL İPTAL EDİLDİ
Öte yandan Ayhan Alpaslan’ın ani ölümünün ardından Yarıdağ’da her yıl 15-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Yarıdağ Yayla Festivali iptal edildi. Festival düzenleme komitesi yaptığı açıklama ile acılarının büyük olduğunu ve bu şartlarda festival yapmalarının mümkün olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız