1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Isınmak için Katolik mezarlığındaki haç işaretini yaktılar!
Isınmak için Katolik mezarlığındaki haç işaretini yaktılar!

Isınmak için Katolik mezarlığındaki haç işaretini yaktılar!

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir grup, ısınmak için Katolik mezarlığında bulunan tahta haç işaretini yaktı. Gözaltına alınan 3 şüpheli özür diledi.

A+A-

Trabzon'da yaşayan Zehra Çolak, 18 Ocak'ta Ortahisar ilçesindeki Esentepe Mahallesinde bulunan Katolik mezarlığında defnedildi.

Bir süre sonra mezara giden eşi Veysel Çolak, mezarı başına yerleştirilen haç işaretinin alındığını gördü.

Veysel Çolak'ın ihbarı üzerine Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Bölgede bir çalışma yapan ekipler, 3 şüpheliyi tespit ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinde, üşüdükleri için mezarlığın çevresinde tahta parçası topladıklarını ve yaşattıkları mağduriyet için özür dileyerek, mezar sahiplerinin zararını karşılayacaklarını belirtti.

hac1-002.jpg

Esentepe Mahallesi Muhtarı Mustafa Ayvaz, "Kadının kocası yanıma gelerek muhtarım böyle bir şey oldu ben polise gittim şikayette bulundum sizinde haberiniz olsun dedi. Yetkililerden bize gelerek bir şey sormadılar. Orası Katolik mezarlığı. Önceden temizleme yapıldı. Sorduğumuzda biri var durumu ağır onu buraya defnedeceğiz dediler. Bir hafta sonra kişiyi defnettiler. Aradan bir müddet geçince mezarın başında bulunan tahta haçı birileri almış ve yakma olayı olmuş" dedi.

3 kişinin gözaltına alındığını dile getiren muhtar Ayvaz, "O mezarlık bize bağlı olmadığı için hiçbir yetkili bize gelerek böyle bir olay var demedi. Sadece orada yıllardır bir katolik mezarlığı olduğunu biliyoruz. Ölen kadının eşi yanıma gelerek ben katolik mezarlığına defnedilen kadının kocasıyım eşimin başındaki haçı aldılar dedi. Çiçekler vardı onları da aldılar dedi. Polise giderek şikayette bulunduğunu söyledi. 3 kişinin alındığını ve ısınma amaçlı aldıklarını belirtmişler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum