1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İŞKUR İl Müdürü Kiraz Pazar'da teşvikleri anlattı
İŞKUR İl Müdürü Kiraz Pazar'da teşvikleri anlattı

İŞKUR İl Müdürü Kiraz Pazar'da teşvikleri anlattı

İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, iş ve meslek danışmanlarıyla birlikte, 2018 yılında uygulanacak teşvikler ve yapılacak diğer çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla çalışmalarda bulundu.

A+A-

Pazar ilçesinde muhasebeciler, meslek odaları ve muhtar derneklerine ziyaretlerde bulunan İl Müdürü Kiraz, burada teşvikler ve eğitim programları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

tso1-004.jpg

“Tüm İŞKUR ekibimizle sahadayız” diyen Kiraz, “Teşviklerle ilgili bilgilendirme toplantılarına Pazar ilçemizde devam ettik. Bütün paydaşlarımıza ulaşacak ve teşvikler konusunda bütün paydaşlarımızı bilgilendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

hurmuhtarlar3.jpg

Çarşamba günü Çayeli ilçesi, ardından da Ardeşen, Fındıklı ve diğer ilçelerde yürürlükte olan İŞKUR proje ve kursları hakkında bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini kaydeden İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, '2018 yılı ilave istihdam teşviki, Bir senden bir benden istihdam teşviki ve 2018 yılı kurs ve program uygulamaları' hakkında da şu bilgileri verdi: "2018 yılında bilişim ve imalat sektörlerindeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarımızın süresi 6 AY olarak uygulanacaktır. 2018 yılında işbaşı eğitim programlarımıza katılan vatandaşlarımıza günlük 61,65 TL ödenecektir. Ay içerisinde 26 fiili gün programa katılan kişilere net 1603 TL ödeme yapılacaktır. Öğrencilere 46,23 TL, işsizlik ödeneği almakta olanlara ise 30,82 TL cep harçlığı ödenecektir. Bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi geleceğin meslekleri olarak öngörülen mesleklerde 18-29 yaş aralığındaki katılımcılar için program süresi en fazla 9 AY olarak uygulanabilecektir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda katılımcı zaruri gideri günlük 75 TL olarak uygulanacaktır. 2018 yılında 2-5 yaş arasındaki (2 ve 5 yaş dahil) çocuğu olan ve kurs veya programlarımıza katılan annelere kurs/program süresince aylık 400 TL bakım desteği karşılanacaktır. Kreşe/gündüz bakımevine (özel veya kamu) devam eden kadın kursiyer/katılımcılar yararlanabilecektir. Destekten yalnızca bir çocuk için yararlanılabilecektir. 2018 yılında kendi işini kurmak isteyen engellilere en fazla 3.000 TL kuruluş işlemleri desteği, 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL işletme gideri desteği ve makine, teçhizat, yazılım, donanım ve benzeri alımı için en fazla 36.000 TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 50.000 TL destek sağlıyoruz. 2018 yılında kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere ise 30.442 TL’ye kadar destek sağlıyoruz."

tso2-003.jpg

pazarmuhtarlar4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum