1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İsmail Türüt feci kızdı
İsmail Türüt feci kızdı

İsmail Türüt feci kızdı

'Plan yapmayın plan' türküsüne klip uydurulan ve yargılanması gündeme gelen İsmail Türüt canlı yayında yumdu gözünü açtı ağzını!

A+A-

İsmail Türüt, şarkının sözlerinin ne anlama geldiğini açıkladı:

"O gün öyle desinler bugün böyle desinler diyerek Ogün'ü mü kastettim, Karadeniz'de dualar bitmez dedim. Fatiha Yasin her yerde cenazede düğünde askere giderken okunur. Şarkıda bu isimler geçiyor diye kimseye övgü düzmedim."

"Karadeniz'de fatiha okunması battı mı? Yoksa bu sözler bazı gazetecilere mi battı? Bu sözlerim yüzünden bazı gazeteciler hakkımda linç kampanyası başlattılar. Bu sözler yüzünden yargılanacaksam varsın yargılasınlar" dedi.

İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, 'Plan yapmayın plan' türküsüne klip uydurulan ve yargılanması gündeme gelen İsmail Türüt'e sahip çıktı.

İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, "Plan yapmayın plan" isimli şarkısı nedeniyle eleştirilen ve hakkında soruşturma başlatılan türkücü İsmail Türüt"e yönelik eleştirilere anlam veremediğini belirterek, "Yurtsever duyguları şiirle, şarkıyla dile getirmek kutlanması gereken bir davranıştır" dedi.

Nevzat Erdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türüt"ün Ozan Arif"in sözlerini yazdığı "Plan yapmayın plan" isimli şarkısını dinlediğini ve şarkıda gazeteci Hrant Dink ve Rahip Santoro cinayetlerini öven bir unsur görmediğini kaydetti.

Şarkıda, ABD Başkanı George W. Bush"a, bölücülüğe ve "Türkiye ile ilgili oynanan oyunlara" göndermelerin olduğunu kaydeden Erdemir, şöyle dedi:

"Yurtsever olmak ve yurtsever duyguları şarkıyla, şiirle, resimle, yazıyla ifade etmek kutlanması gereken bir davranıştır. Türkiye"de bir süreden beri yurtsever olmak, ulusal değerleri savunmak, neredeyse aşağılanan bir davranış haline geldi. Düşünce ve kanaatleri şarkıyla, besteyle açıklama ve yayma özgürlüğü vardır. Sözlerde kesinlikle bu cinayetlerin olumlanması söz konusu değildir. Bu yöndeki eleştirileri samimi bulmuyorum. Şarkıda ABD Başkanı Bush"a göndermeler var. ABD"nin Afganistan"da, Lübnan"daki hukuk dışı uygulamaları herkesin gözü önündedir." İnsanların düşünce ve kanaatlerini açıklama hakları olduğunu kaydeden Erdemir, "Gazeteci Emin Çölaşan"ın, düşünce ve kanaatlerini açıkladığı için maruz kaldığı duruma ses çıkarmayanlar, İsmail Türüt"e yönelik karalama kampanyası başlatmışlardır. Bu yöndeki eleştirileri samimi bulmak mümkün değildir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum