1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. İspanyol askerler Trabzon'da anıldı
İspanyol askerler Trabzon'da anıldı

İspanyol askerler Trabzon'da anıldı

Trabzon'un Maçka ilçesi pilav dağı'nda yaşanan uçak kazasında ölen 62 İspanyol askeri için tören düzenlendi.

A+A-

Trabzon'un Maçka İlçesi Pilav Dağı'nda Afganistan'daki Barış Gücü'nde görev yapan İspanyol askerlerini taşıyan Ukrayna uçağının 26 Mayıs 2003 tarihinde düşmesi sonucu hayatını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askerinin anısına bugün kazanın 4. yıldönümünde uçağın düştüğü Pilav Dağı'nda ve Maçka ilçe merkezinde birer tören düzenlendi.

İlk tören Pilav Dağı'nda yapıldı. İspanyol askerlerin anısına yapılan anıt önündeki törene, İspanya Büyükelçisi Luis Felipe Fernandez De La Pena, 48. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, İspanya'nın Askeri Ataşesi Albay Manuel Sordo, Jandarma Ateşesi Albay Juan Manuel Gil Sanchez, Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse ve yöre halkı katıldı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl İspanyol askerlerin aileleri törenlere katılmazken, saygı duruşunda
bulunuldu ve anıta çelenk bırakıldı. Buradaki törenin ardından ilçe merkezinde bulunan 100. Yıl Parkı'ndaki 'Türk-İspanyol Dostluk Anıtı' önünde de bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve konulan çelenklerin ardından İspanya Şehitler Marşı okundu. İspanyol Büyükelçi De La Pena, tazsiye defterine duygularını yazdı.

Öte yandan, tören sırasında Ukrayna Büyükelçiliği tarafından görevlendirilen bir kişi 'Türk-İspanyol Dostluk Anıtı'na çelenk koymak istedi ancak buna İspanyol yetkililer izin vermezken, tören sonrasında konulmasını istediler. Törenin ardından görevli şahıs çelengi anıta bıraktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız