1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İSRAİL'DEN İNSANLIĞA SALDIRI
İSRAİL'DEN İNSANLIĞA SALDIRI

İSRAİL'DEN İNSANLIĞA SALDIRI

İsrail askerleri yardım konvoyunda bulunan Türk gemisine operasyon düzenledi. 16 kişi şehit edildi, 30 yaralı olduğu bildirildi...

A+A-

İsrail askerleri yardım gemilerine operasyon düzenleyerek yardım gönüllülerine havadan ateş açtı. Helikopterle gemiye komandolar indi.

ilk habere göre İsrail askerleri tarafından 16 kişi şehit edildi 30 kişi yaralandı.

İHH Başkanvekili Yavuz Dede'den alınan bilgiye göre operasyon sırasında 16 kişi öldü, yaklaşık 30 kişi yaralandı. Sadece Mavi Marmara gemisinin durumu hakkında bilgi alınabilirken diğer gemilerin durumu hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmamakta.

Edinilen bilgiye göre saldırı uluslararası sularda meydana geldi, henüz İsrail'in kara sularına girilmemişti.

Gemilerle olan iletişimde sürekli kesinti yaşanmakta.

Gemi içerisinde, sakin olalım dua edelim yönünde sürekli anaonslar yapılıyor...

İHH'YE GÖRE YARALI SAYISI 50'DEN FAZLA

İHH İnsani Yardım Vakfı müdahale sonrası yaptığı açıklamada, İsaril donanmasının sivillere karşı gerçekleştirdiği bu operasyonda 2 kişinin çok ağır şekilde, toplam 50’den fazla yaralı olduğunu açıkladı..

İHH AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Gazze’ye yardım götüren ve 50’den fazla ülkeden sivil aktivistlerin içinde bulunduğu gemi filosuna İsrail donanması operasyon düzenledi. Saat 04.30 sıralarında canlı yayın bağlantısı kesildi. Uzun bir süre gemiden haber alınamadı. Gemilerden haber alınamayan bu süre içerisinde İsrail askerlerinin gemiye operasyon düzenledi. Helikopterler ve hücum botlarla gemilere çıkan İsrail askerleri silahsız sivillerin üzerine gerçek mermilerle ateş açtılar. Mavi Marmara gemisinde çıkan çatışmalarda 2’si çok ağır şekilde olmak üzere toplam 50’den fazla kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Helikopterlerden Mavi Marmara gemisine inen İsrail’li askerler arasında çatışma çıktı. Gemilerde bir anda can pazarı yaşanmaya başladı. Askerler gemilere gerçek mermilerle ateş açmaya başladılar. Çıkan çatışmada yaralananlara ilk müdaheleyi gemilerde bulunan doktorlar yaptı"

İZİN VERMEYİZ

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, önceki gün yaptığı aöıklamada Gazze'ye insani yardım malzemeleri götürmek üzere yola çıkan filonun eylemini "İsrail'in egemenliğine karşı bir şiddet propagandası teşebbüsü" olarak değerlendirmişti.

İsrail radyosunun haberine göre Lieberman, "yardım konvoyu İsrail'e karşı bir şiddet propagandası ve İsrail topraklarında, hava veya deniz sahasında egemenliğinin herhangi bir şekilde tehdit edilmesine izin vermeyecek" demişti..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız