1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. İstanbul'dan gol sesi gelmedi
İstanbul'dan gol sesi gelmedi

İstanbul'dan gol sesi gelmedi

Trabzonspor 10 yıldır deplasmanda yenemediği Fenerbahçe'ye konuk oldu. Heyecanlı geçen 90 dakikanın sonunda gol sesi gelmedi.

A+A-

Kazanan ligde öne geçecek, avantaj sağlayacaktı!
Uzun zamandır Kadıköy'de gülemeyen Trabzonspor daha çok saldırdı, Fenerbahçe ise kalesini teslim etmedi!
Volkan'ın yıldızlaştığı maçtan gol sesi değil ama futbol ziyafeti çıktı!
Karşılıklı 1'er puan iki takımı da tatmin etmedi!



NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile yaptıkları zorlu mücadelede sakatlığı geçen Selçuk'a ilk 11'de görev verdi.

Fortis Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor ile yaptıkları mücadelede sol bacak alt adalesinden sakatlanarak 28. dakikada oyundan alınan, Trabzonspor maçı hazırlıkları öncesi tedavisi tamamlanan Selçuk, zorlu maçta kadroya alındı.

Fenerbahçe'nin, lige verilen arada Fortis Türkiye Kupası'nda yaptığı 3 maçta kaleye geçmeyen Volkan Demirel, Trabzonspor maçıyla formasını devraldı.

Üst üste 3 kupa maçında sarı-lacivertli kaleyi koruyan Volkan Babacan ise yedekler arasına katıldı.

Fenerbahçe'de, Maldonado, Ali, Burak, Gökhan Emreciksin, Yasin, Can, Gürhan, Tümer ve Abdülkadir maç kadrosunda yer almadılar.

Karşılaşma, Gümüşhane ile Trabzon sınırındaki Zigana Geçidi'nde Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü üyesi dağcılarından 10'unun çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle yapılan saygı duruşunun ardından başladı.

Trabzonsporlu futbolcular yaşanan facia nedeniyle karşılaşmaya kollarında siyah bantla çıktı.


Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor maçıyla birlikte 100. lig maçına çıktı.

Bordo-mavili ekiple yaptıkları mücadelede takımının kalesini koruyan Volkan, sarı-lacivertli formayla 100. lig maçına çıkarak, ''dalya'' dedi.

-PAF'LAR YENİŞEMEDİ-
Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde yapılan maçta Fenerbahçe ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı.

Fenerbahçe'nin Dereağzı'ndaki tesislerinde yapılan maçta Fenerbahçe'nin gollerini 30. dakikada Doğukan, 90. dakikada da Özgür atarken, bordo-mavili ekibin golleri 15. ve 63. dakikalarda Mustafa'dan geldi.

-TRABZONSPOR TARAFTARI TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI-
Trabzonsporlu taraftarlar, takımlarını zorlu lig maçında Kadıköy'de yalnız bırakmadı.

Bordo-mavili taraftarlar Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda misafir seyirci tribününde kendilerine ayrılan 2 bin 500 kişilik tribünün büyük bölümünü doldurdu.

-NOTLAR-
-Takımın stada gelişinden sonra Josico ile birlikte soyunma odası tünelinin çıkışına gelen Güiza, tribündeki arkadaşlarıyla bir süre sohbet etti. İspanyol futbolcunun sohbet ettiği kişiler arasında yer alan genç bayanın sevgilisi olduğu iddia edildi.

-Trabzonsporlu futbolcu Serkan Balcı, maç öncesi Fenerbahçe'deki eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

-İki takım taraftarları da karşılaşmaya büyük ilgi gösterdiyse de stadın belli bölümlerinde boşluklar göze çarptı.

-Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza'nın seremoniye birlikte çıktığı kızı, saçındaki kanarya tokasıyla sempatik bir görüntü ortaya koydu.

FENERBAHÇE: 0 - TRABZONSPOR: 0

Stat: Fenerbahçe
Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bünyamin Gezer, Serkan Ok, Cem Satman
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Emre, Uğur, Alex, Güiza
Trabzonspor: Sylva, Serkan, Song, Egemen, Cale, Hüseyin, Colman, Selçuk, Yattara, Umut, Gökhan

Her iki takımın da tempolu bir şekilde başladığı maçın ilk dakikalarında Fenerbahçe, Deivid'le gole yaklaşırken, ardından Trabzonspor'un atak futbolu karşısında kalesini korumaya çalıştı. Özellikle atağa kalkmaya çalışılan bölümlerde yapılan kritik top kayıplarının, sarı-lacivertli takımın hızını kesmesi dikkat çekti. Devrenin son bölümlerinde baskısını artıran Fenerbahçe, pozisyonları değerlendiremeyerek ilk yarıda 0-0'lık sonuçla yetindi.

Maça oldukça hızı başlayan Trabzonspor, henüz ikinci dakikada Umut'un ayağından önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Saha içinde çok koşarak alan daraltan ve Fenerbahçe'yi top kayıplarına zorlayan bordo-mavili ekip bunda başarılı olurken, kanatlardan geliştirilen ataklarda ise istenilen son vuruşları ilk yarıda yapmayı başaramadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Trabzonspor başladı... İki ekibe de başarılar...

2. dakika. Fenerbahçe gole  Deivid ile çok yaklaştı. Sol kanattan kazanılan taç atışını Roberto Carlos penaltı noktası üzerine kadar uzun kullandı. Deivid savunmanın arasından iyi sızıp kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üst direği sıyırıp auta çıktı.

3. dakika. Karşılaşma müthiş başladı... Trabzon atağında savunmanın arkasına sarkan Umut Bulut ceza sahasında Volkan ile karşı karşıya kaldı. Golcü ismin aşırtma vuruşunda Volkan son anda parmaklarının ucuyla dokundu. Yan direğe çarpan meşin yuvarlak sekerek kornere çıktı.

5. dakika. Kadıköy'de iki ekipte karşılaşmaya golü düşünerek başladı. Fenerbahçe atağı sağdan gelişti. Güiza ceza sahasına çarprazdan sokulup yakın direğe ortasını yaptı. Sylva çıkarak topu rakibinin önünden kontrol etti.

7. dakika. Fenerbahçe rakip yarı sahanın ortalarında Umut'un Deivid'e yaptğı faul sonrası serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Alex kale sahasına ortasını yaptı. Lugano altıpas üzerinde topa ayak koyamadı. Yerden seken meşin yuvarlağı Sylva iki hamlede güçlükle kontrol etti. Fener adına mutlak gol şansıydı.

9. dakika. Bu kez rakip kalede etkili olan taraf Trabzonspor. Yattara savunmanın arkasına hareketlenen Umut'a pasını bıraktı. Kaleci Volkan ceza sahası dışına kadar çıkarak tehlikeyi kafa ile uzaklaştırdı. Kalenin boş olduğu anda Yattara topu kontrol etti. Gökhan Gönül rakibinin ayaklarına yatarak şut şansı vermedi.

10. dakika. Kadıköy'de müthiş bir tempo var. Fenerbahçe rakip kaleye bu kez Güiza ile etkili indi. Şık çalımlarla kaleye sokulan Güiza dar açıdan şutunu attı. Sylva iyi kapanarak gole izin vermedi. Seken topu Serkan uzaklaştırdı.

11. dakika. Atak sırası Trabzon'da. Sol çarprazdan ceza sahasına sokulan Gökhan Ünal çizginin bir adım önünde Lugano'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Serbest vuruş Trabzon'un.

12. dakika. Trabzon'da topun gerisine Selçuk İnan geçti. Bu futbolcunun kaleye vurduğu şutta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

14. dakika. Deivid sağdan hareketlenen Gökhan Gönül'ü gördü. Bu futbolcu süratle ceza sahasına sokulup ön direğe yerden ortasını yaptı. Güiza'dan önce Egemen ayak koyarak tehlikeyi taçla uzaklaştırdı.

15. dakika. Deivid sağ kanattan ceza sahasına sokulup arka direğe ortasını yaptı. Alex yükselmesine rağmen kafayı vuramadı. Meşin yuvarlak ters kanattan taça kadar çıktı. Atış Trabzon'un.

16. dakika. Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Carlos etkili kullandı. Ön direğe inen topa Alex dokunamadı. Yerden seken meşin yuvarlak Sylva'dan sekti. Arka direkte Güiza'nın da ayak koyamadığı meşin yuvarlak direğin dibinden kornere çıktı. Sarı-Lacivertli ekip net bir fırsattan sonuç alamadı.

17. dakika. Trabzon atağı sol kanattan hızlı gelişti Savunmanın arkasına atılan pasa Hüseyin Çimşir hareketlendi. Gökhan Gönül geriden gelerek rakibinin önünden tehlikeyi taça atarak uzaklaştırdı. Hüseyin bu pozisyonda çok ağır kaldı.

20. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Alex ile serbest vuruş kullandı. Sambacı'nın kale sahasına kestiği ortada Sylva çıkarak topu Deivid'in üzerinden kontrol etti.

21. dakika. Fenerbahçe atağı hızlı gelişti. Emre'nin savunmanın arkasına attığı pasa Serkan Balcı vurdu. Uğur Boral'ın yüzünden seken top sol kanada açıldı. Güiza savunmanın arkasına hareketlenen Alex'e bırakmak istediği meşin yuvarlağa Song son anda ayak koydu.

23. dakika. Roberto Carlos sol kanattan süratle hareketlenip rakip ceza sahasına kadar sokuldu. Sambacı'yı takip eden Song'un omuz darbesiyle Carlos yerde kalırken meşin yuvarlak auta çıktı. Hakem Song'un temasını nizami şarj olarak değerlendirip devam kararı verdi.

25. dakika. Karşılaşmada tempo hiç düşmedi. İki takımında girdiği net pozisyonlardan gol çıkmadı.

Bu dakikada Güiza ceza sahasına girmeden vurdu. İspanyol golcünün vuruşu zayıf olunca Sylva üzerine gelen topu kolaylıkla kontrol etti.

26. dakika. Yattara sol çarprazdan ceza sahasına girmeden sert vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak ters taraftan direğin dibinden auta çıktı.

30. dakika. Maçta yarım saatlik dilim golsüz eşitlikle geçildi.

Trabzon sol kanattan Yattara ile rakip kaleye sokuldu. Gineli futbolcu arka direğe ortasını yaptı. Gökhan Ünal'ı aşan meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

31. dakika. Yattara şık çalımlarla ceza sahasına sokulup ara pasını Colman'a bıraktı. Fenerbahçe savunasında Carlos son anda kademeye girerek büyük bir gol tehlikesini taça atarak uzaklaştırdı.

32. dakika. Sol kanattan Colman topla ceza sahasına sokulup Umut'a ara pasını bırakmak istedi. Edu son anda ayak koyarak topun geçmesine izin vermedi.

33. dakika. Fenerbahçe atağında Carlos sol kanattan süratle ceza sahasına sokulup yerden ortasını yaptı. Sylva zamanında çıkarak yerden gelen topu Deivid'in önünde yatarak kontrol etti.

35. dakika. Fenerbahçe gole Lugano ile çok yaklaştı. Sol kanatta Serkan Balcı, Uğur Boral'ı indirdi. Serbest atışı Alex kullandı. Ceza sahasına gelen topu Trabzon savunması kafa ile karşıladı. Sol kanada açılan topu Selçuk Şahin rovöşata ile kale sahasına çevirdi. Ön direkte Deivid ve Güiza ıska geçti. Herkesi aşan meşin yuvarlağa arka direkte Lugano ayak koyamadı. Net bir fırsat daha kaçtı.

38. dakika. Fenerbahçe'de Volkan Demirel büyük bir hataya imza attı. Deneyimli file bekçisi ceza sahası önündeki Umut Bulut'a adeta alda gol diyerek hatalı bir pas verdi. Umut'un iyi kontrol edemediği meşin yuvarlağı süratle araya giren Carlos ayak koyarak uzaklaştırdı. Trabzon büyük bir fırsatı Umut'la tepti.

39. dakika. Fenerbahçe bu kez de Carlos ile gole yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Carlos uzaktan sert vurdu. Hüseyin'den seken top köşeye yöneldi. Sylva harika uzanarak meşin yuvarlağı köşeden kornere çeldi.

41. dakika. Fenerbahçe'nin hızlı gelişen atağında Trabzonspor  savunması dengesiz yakalandı. Selçuk Şahin ceza sahasına sokulup soldan bindiren Carlos'u düşündü. Pas hızlı olunca Serkan Balcı rakibiyle topun arasına girerek atağın autla sonuçlanmasını sağladı. Bu pozisyonda daha uygun durumda pas bekleyen Fenerbahçeli oyuncular vardı.

42. dakika. Kadıköy'deki mücadele adeta nefesleri kesiyor. İki takımda sürekli olarak gol pozisyonu üretiyor. Fakat hünez fileler havalanmış değil.

Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Gökhan Ünal, açısı daralınca şut yerine kale sahasındaki Umut'a pas vermeyi düşündü. Kaleci Volkan'ın ön direkte kaldığı pozisyonda Gökhan Gönül kritik bir müdahale ile mutlak bir gol tehlikesini çıkartmayı başardı.

45. dakika. İlk yarıda normal süre tamamlandı. 1 dakika uzatma oynanacak.

45+1. dakika. Trabzon uzatma anlarında Gökhan Ünal ile gole çok yaklaştı. Yattara'nın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Gökhan vurmakta geçikince Edu rakibinin pozisyonunu bozdu. Gökhan yerde kalırken hakem devam kararı verdi.

İlk yarıda gol olmadı. Müthiş bir mücadeleye sahne olan ilk 45 dakikada ekipler soyunma odasına 0-0 eşitlikle gittiler.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Fenerbahçe'de 2. yarıda Kazım Kazım sahada. Kenara alınan isim Uğur Boral...

2. yarıya Fenerbahçe başladı...

46. dakika. Fenerbahçe rakip kalede Alex ile etkili oldu. Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Emre pasını Brezilyalı futbolcuya bıraktı. Ceza sahasına sokulan Alex boş pozisyonda sert vurdu. Meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

47. dakika. Kazım sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Deivid'in yükseldiği pozisyonda Sylva çıkarak topu iki hamlede kontrol etti.

49. dakika. Fenerbahçe ilk bölümlerde daha etkili bir görüntü sergiliyor. Sağ kanattan gelişen atakta Deivid ceza sahasına yerden pasını bıraktı. Güiza ve Kazım'ın hareketlendiği noktada Sylva çıkarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.

52. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan gelişti. Emre'nin ceza alanı önüne doğru yaptığı ortayı Güiza topuğuyla Alex'e indirmek istedi ama savunma izin vermedi.

54. dakika. Kazım sağ kanattan ceza sahasına etkili bir orta kesti. Deivid penaltı noktasının gerisinden iyi yükselip kafayı yere doğru vurdu. Meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

56. dakika. Yattara sağ kanattan Kazım ve Roberto Carlos'tan harika sıyrılarak ceza sahasına ortasını yaptı. Altıpas içine gelen topa Gökhan Ünal ve Umut uzak kalınca Volkan çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

57. dakika. Trabzonspor Gökhan Ünal ile net bir fırsattan sonuç alamadı. Sağdan gelişen atakta Yattara savunmanın arkasına pasını bıraktı. Gökhan, Kaleci Volkan ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Volkan yatarak gole izin vermedi.

60. dakika. Trabzonspor sağ kanattan Yattara ile serbest vuruş kullandı. Gineli futbolcunun ceza sahasına kestiği ortaya kimse dokunamadı. Arka direğe seken top Gökhan Ünal'ın önünde kaldı. Gölcü futbolcu ayağının içiyle uzak köşeye plase bir vuruş denedi. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

61. dakika. Fenerbahçe atağa kalkarken top kaybetti. Süratle gelişen Trabzon atağında Yattara ceza sahasına hareketlenen Gökhan Ünal'a doğru ortasını yaptı. Kademeye zamanında giren Gökhan Gönül uçarak kafayı vurup tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

63. dakika. Trabzonspor Cale ile gole yaklaştı. Ceza sahasına iyi paslarla sokulan Trabzon'da Cale uygun durumda yerden vurdu. Volkan kapanarak gole izin vermedi.

64. dakika. Trabzonspor'da Hüseyin sarı kart gördü.

64. dakika.. Fenerbahçe'de Alex yerini Josico'ya bıraktı.

65. dakika. Trabzon'da Cale sarı kart gördü.

67. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan rakip kaleye etkili indi. Deivid'in pasında Kazım ceza sahasına sokulup savunmanın arkasına sarkan Gökhan Gönül'ü kaçırdı. Gökhan sıfırdan yerden ortasını yaptı. Sylva iki hamlede topu Güiza'nın önünden kontrol etti.

69. dakika. Emre sol kanattan çizgiye indi.. Ortasını yaptı.. Deivid arka direkte zor da olsa kafa ile tamamladı ama top Sylva'nın ellerinde kaldı..

70.  dakika. Maçta son 20 dakika. 0-0 eşitlik sürüyor. Trabzon atağıda Gökhan Ünal sağ kanattan ceza sahasına sokulup ortasını yapmak istedi. Carlos'un ayak koyduğu meşin yuvarlak kornere çıktı.

71. dakika. Fenerbahçe'de Selçuk Şahin sarı kart gördü.

72. dakika. Trabzonspor Cale ile gole çok yaklaştı. Colman soldan savunmanın arkasına sarkan Cale'ye harika bir pas çıkarttı. Hırvat futbolcu çarprazda Volkan ile karşı karşıya pozisyonda şutunu attı. Volkan köşeden topu harika uzanıp kornere çeldi.

75. dakika. Karşılaşmada son bölümlere girildi. Kadıköy'de kıran kırana bir mücadele oluyor. İki ekipte yakaladığı pozisyonlardan bir türlü gol çıkartamadı.

Fenerbahçe atağında Emre rakip ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu ev sahibi ekibe verdi.

76. dakika. Trabzon'da Umut yerini Isaac'a bıraktı.

77. dakika. Fenerbahçe'de Emre ile kazanılan serbest vuruşu biraz geçikmeli de olsa Roberto Carlos kullandı. Sambacı'nın yerden sert vuruşu yandan auta çıktı.

78. dakika. Top iki kale arasında sürekli olarak gidip geliyor. Sol kanattan Carlos ceza sahasına ortasını yaptı. Egemen, Güiza'nın önünden kafayı vurdu. Ceza sahası içine düşen topu Deivid kafa ile kaleye göndermek istedi. Song ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

79. dakika. Trabzonspor atağında Selçuk İnan savunmanın arkasına ara pasını bıraktı. Edu'nun sektirdiği topu Gökhan Ünal takip etti. Volkan iyi bir zamanlama ile çıkarak ceza sahası dışında büyük bir gol tehlikesini ayaklarıyla uzaklaştırdı.

80. dakika. Trabzon atağında Isaac Fenerbahçe kalesini yokladı. Sağ çarprazda topla buluşan Isaac bir anda  dönüp yerden sert vurdu. Volkan yakın direkt dibinde son anda kapanarak gole izin vermedi.

83. dakika. Fenerbahçe'de Daniel Güiza yerini Semih Şentürk'e bıraktı. İspanyol golcü kenara taraftarın protestoları altında geldi.

84. dakika. Fenerbahçe atağında sağ kanattan Gökhan Gönül ceza sahasına ortasını yaptı. Arka direğe inen topu Hüseyin ayak koyarak
uzaklaştırdı.

85. dakika. Trabzonspor gole Isaac ile yaklaştı. Selçuk İnan ceza sahasına sokulup savunmanın arkasına ara pasını bıraktı. Isaac çarprazdan boş pozisyonda yerden vurdu. Meşin yuvarlak Volkan'ın kapattığı köşeden yan ağlara takıldı.

87. dakika. Mücadelede son dakikalar oynanıyor. 0-0 eşitlik sürüyor.

88. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Roberto Carlos ile uzun bir taç atışı kullandı. Ceza sahasına inen topu Trabzon savunası karşıladı. Yattara ile karşı atak başladı. Gineli futbolcunun ceza sahasına sokulup Gökhan Ünal'a gönderdiği orta Volkan'ın ellerinde kaldı.

89. dakika. Fenerbahçe sol çarprazdan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Deivid geçti. Bu futbolcu Carlos'un dokunduğu topa sert vurdu. Meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

90. dakika. Trabzon'da Yattara yerini Tayfun Cora'ya bıraktı.

Normal süre tamamlandı. 3 dakika uzatma oynanacak.

90+1. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Emre ile köşe vuruşu kullandı. Ön direğe inen topa Selçuk dokunamadı. Trabzon savunması ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

90+2 dakika.. Trabzon'da Selçuk İnan yerini Ceyhun'a bıraktı.

90+3. dakika. Fenerbahçe uzatmanın son anlarında Carlos ile gole yaklaştı. Sol çarprazdan Carlos sert vurdu. Sylva son anda uzanarak köşeden topu kornere çeldi. Köşe vuruşunda ceza sahasına gelen top arka direkte bir kez daha Carlos'un önünde kaldı. Bu futbolcunun şutunda altıpas içinde boşta kalan meşin yuvarlağa Fenerbahçe kimse ayak koyamadı. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Uzatmalarda gol olmadı. Kadıköy'deki müthiş mücadelede Fenerbahçe ile Trabzonspor 0-0 berabere kalarak 1'er puanla sahadan ayrıldılar.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum