1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İşte Birinci Tur oylamanın sonucu
İşte Birinci Tur oylamanın sonucu

İşte Birinci Tur oylamanın sonucu

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ilk tur oylama sonuçlandı. Abdullah Gül 341 oy aldı. İşte oylamanın sonucu...

A+A-

Meclis Genel Kurulu'nda yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasında hiçbir aday seçilebilmek için gerekli 367 oy oranına ulaşamadı. AKP'nin adayı Abdullah Gül 341 oy aldı. İkinci tur oylama cuma günü...
OYLAMA SONUCU ŞÖYLE
Abdullah Gül: 341
Sebahattin Çakmakoğlu: 70
Tayfun İçli: 13
Boş: 23
Geçersiz: 1
Toplam: 448
İlk tur oylamada hiçbir aday 367 oya ulaşamadığı için ikinci tur oylama 24 Ağustos Cuma günü yapılacak.
TBMM Danışma Kurulunun, cumhurbaşkanı seçimi turları arasında Meclisin çalışmaması yönündeki önerisi, Genel Kurulda kabul edildi. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur oylaması, 24 Ağustos saat 15.00'te yapılacak.

NE DEDİLER

Erdoğan: 1 oy fazla, Gül: Hayırlısı...

Erdoğan ve Gül oylamanın arından TBMM'de gazetecilerin Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur sonucunu nasıl değerlendirdikleri yönündeki sorularına yanıt verdiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda, Abdullah Gül'ün, beklediklerinden daha fazla oy aldığını söyledi. Erdoğan, oylamanın arından TBMM'de kuliste gazetecilerin Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur sonucunu nasıl değerlendirdiği sorusuna karşılık, ''Turlar devam ediyor. Cuma günü ikinci turu yapacağız. Hayırlı olsun'' dedi. Bir gazetecinin, Gül'ün aldığı oyu hatırlatarak ''Beklediğinizden daha az mıydı rakam?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Niye, bizim sayımız 340... 341 oy almış. Demek, beklediğimizden daha fazla almışız'' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de birinci tur oylama sonucuyla ilgili olarak, ''Hayırlısı neyse o olsun'' değerlendirmesi yaptı.

Gül, TBMM kulisinde gazetecilerin, ''Oylamaya ilişkin değerlendirmeniz nedir?'' sorusuna karşılık, ''Hayırlısı neyse o olsun, değerlendirmeyi TBMM başkanı yaptı zaten'' karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız