1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. İşte Ersun Yanal'ın Trabzonsporu
İşte Ersun Yanal'ın Trabzonsporu

İşte Ersun Yanal'ın Trabzonsporu

Teknik Direktör Ersun Yanal, ligde görmek istediği Trabzonspor formatını açıkladı...

A+A-

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligde oynadıkları bütün karşılaşmaları kazanabilecek bir takım hüviyetinde olmaları gerektiğini söyledi.
Yanal, belli bir oyun formatı oluşturmak için çalıştığını ve bunu mutlaka oturtmaları gerektiğini kaydetti. Trabzonspor gibi bir takımın içerde ya da dışarda, hangi takımla oynadığının problem olamayacağının ve çıktıkları her maçı kazanabilecek bir takım olmaları gerektiğinin altını çizen Yanal, “Her maçı kazanmak için oynamalıyız. Belli bir oyun formatımız olmalı. Bu oyun formatını da her takıma kabul ettirebilmeliyiz. Elbette rakiplerin üstün ve farklı özellikleri bulunabilir. Onlara önlem almamız çok doğal. Denizlispor’un da mutlaka önemli özellikleri vardır. Ancak Trabzonspor’la Denizlispor oynadığında, Trabzonspor gücünü rakibine gösterebilecek bir takımdır. Bu maçta da böyle olacaktır” dedi.

Hiçbir mazeretin arkasına sığınmadıklarını vurgulayan Yanal, Trabzonspor takımının 29 kişiden kurulu bir ekip olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
"Ayman’ın bir sakatlık problemi var. Bu oyuncunun durumu maç günü belli olacak. Onun dışında Celalettin’in de hafif bir sorunu var. Ancak Denizlispor müsabakasına kadar hazır olmasını planlıyoruz. Trabzonspor 29 oyuncudan kurulu bir ekip. Kimin eksik olacağını düşünmemeliyiz. Ayman, önemli bir oyuncudur. Ancak onun yerine forma giyecek futbolcu da gerekeni yapacaktır. Sahaya 11 kişi çıkıyorsanız eksiğiniz yok demektir.”
Son günlerde medyada yer alan transferle ilgili haberleri değerlendiren Yanal, Trabzonspor’un transferle ilgili olarak çok güncel kalması gerektiğini belirtti. Her oyuncu kuşağı için güncel bilgilere sahip olunmasının önemine işaret eden Yanal, "Yurt içinde ve dışında her an elimizin altında hazır bilgiler bulundurmalı, ya da bir oyuncu portföyü oluşturulmalıdır. Mesela önemli bir oyuncunuzu sattığınızda yerine hemen bir futbolcu bulabilmelisiniz. Bu portföyü oluşturmak için de çok ciddi hazırlıklar yapmanız gerekiyor. Boşta kaldığımız dönemde birçok maç ve oyuncu izledik. İzlenimlerimiz sonrası bir kez de kulübümüzün bu oyuncuları tanıyabilmesini istedik. O nedenle çalışmalara hemen başladık. Şu anda basında çıkan isimlerin hiçbiri doğru değildir. Bu tür bir isim belirleme de söz konusu değildir. Amacımız her mevkide en az bir oyuncuyu tanıyabilmek. Bunu başardıktan sonra şu an değil ama ihtiyacımız olduğu anda doğru oyuncuyu elimizdeki portföyden bulup anında transfer etmek istiyoruz. Yani Trabzonspor sadece sezon başında ve devre arasında transferi düşünmeyecek, 2-3 yıl sonrasını planlayacak duruma gelecektir. Şu anda kulübün önünde bir kongre var. O nedenle takım olarak sürekliliğimizi kaybetmemeliyiz. Mevcut yönetim de bu çalışmalara sıcak bakmaktadır. Hangi yönetim gelirse gelsin hazır olmamız gerekir. Biz teknik ekip olarak çalışıyoruz. Yönetimin dışında bir oluşumuz. Gelen yönetime rahatlıkla bilgi aktarabilecek çalışmanın içerisine girmeliyiz. Bunun bilinciyle böyle bir süreç başlatılmıştır” şeklinde konuştu.
Izlenecek transfer politikasının takımdaki mevcut oyuncuları rahatsız etmemesi grektiği ifade eden Ersun Yanal, “Biz transfer yapacağız demiyoruz. Trabzonspor sonsuza kadar devam edecektir. O nedenle hazır olmamız gerekiyor. Yani transfer, sezon sonu ve devre arasında iki maç izlemeyle yapılmamalı. Oyuncu sürekli takip edilmeli. Dünya futbolu çok iyi izlenmeli. İhtiyaç anında doğru takviye anında yapılmalı” dedi.
Transferlerle ilgili dünyanın birçok ülkesinde araştırmaların yapılacağını kaydeden Yanal, iyi transfer yapabilmek için dünya futbolunun yakından takip edilmesinin önemine değindi. Yanal, böyle bir çalışmanın kulübün mali kaynakları açısından da oldukça karlı olduğunu belirterek "1 yılda Trabzonspor’un bütçesinin yüzde biri kadar ayrılmış kısmıyla inanılmaz bir bilgiye sahip oluyorsunuz. Bilgiyi kullandığınızda yüzde 30 kar ediyorsunuz. Oysa yanlış seçimde ise bütçenizin yarısı kadar zarar ediyorsunuz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız