1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. İşte gözaltına alınan büyük abi
İşte gözaltına alınan büyük abi

İşte gözaltına alınan büyük abi

Hrant Dink'in öldürülmesinde baş azmettirici olarak gözaltına alınan KTÜ öğrencisi Erhan Tuncel'in evinde çok sayıda CD ve bir İncil bulundu.

A+A-

Üniversiteli Erhan Tuncel suikastin baş azmettiricisi olarak gözaltına alındı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Erhan Tuncel'in evinde çok sayıda CD ve bir İncil bulundu. Alperen Ocakları'na yakın olduğu belirtilen Tuncel'in, tetikçi Samast ve gözaltındaki Yasin Hayal'e Irak'taki ABD askerlerinin işkence görüntülerini izlettirip suikaste yönlendirdiği öne sürüldü.
Vur emrini büyük abi Erhan mı verdi?
Dink cinayetiyle ilgili yakalanan üniversiteli Erhan Tuncel'in, zanlı Ogün Samast ve Yasin Hayal'i yönlendirdiği iddia edildi. Tuncel evinde Çeçenistan CD'si izlettiriyordu.
Hrant Dink cinayetinde azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltını alınan Yasin Hayal'ın ifadesinden yola çıkan polis, Trabzon'da üniversitesi öğrencisi Erhan Tuncel'i gece yarısı gözaltına aldı. Tuncel'in evinde yeşil kaplı bir İncil bulundu. Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ı azmettirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Yasin Hayal, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda, yakın arkadaşı Erhan Tuncel'in ismini verdi. İstanbul Polisi'nin isteği üzerine Trabzon Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, Erhan Tuncel'in yakalanması talimatını verdi.
CD'LER VE BİR İNCİL
Polis ve jandarma timleri Erhan Tuncel'in Pelitli beldesi Yalı mahallesi Şelale sokaktaki evine baskın düzenledi. Gözaltına alınan Tuncel'in evinde yapılan aramada çok sayıda CD ve yeşil kaplı bir İncil ele geçirildi. THY'nin tarifeli uçağı ile İstanbul'a gönderilen KTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Tuncel'in sorgusu sürüyor. Tuncel'in gözaltında tutulduğu nezarethanede geceleri Kung-Fu antrenmanı yaparak geçirdiği öğrenildi. Elazığ Keban nüfusuna kayıtlı Tuncel'in zaman zaman Trabzon'a gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun gönüllü korumalığını yaptığı ve birlikte şehirde gezdiği öne sürüldü.
BAŞLARINI YAKTI
Bombacı Yasin Hayal'in çocukluk arkadaşı İrfan Özkan, gözaltına alınan üniversite öğrencisi Erhan Tuncel'i suçladı. 24 Ekim 2004'te Mc Donald's'ı bombalayan Yasin Hayal'i yakından tanıdığını ve eylemin ardından kendisiyle konuştuğunu belirten İrfan Özkan, şunları söyledi: "Erhan Tuncel, Çeçenistan'daki olaylarla Irak'ta ABD askerlerinin halka yaptığı işkence görüntülerini Yasin'e ve Ogün'e izlettiriyordu. Yasin'in tek tabancası vardı. O da el yapımı bir silah idi. Yasin'in başını yakan üniversite öğrencisi, Alperen Ocakları'na takılan Erhan Tuncel'dir. Gençleri o yönlendiriyordu. Çeçenistan'dan savaş CD'lerini getirdi ve evde izlediler. Evlerde toplantılar yaptılar. Yasin, Erhan'dan iki kez darbe yedi. Beklentisi kalmadığı için adını vermiştir. Yasin cezaevinden çıkmasaydı, ben bomba olayını anlatacaktım. İşin arkasındaki ismi açıklayacaktım." (Kaynak: Sabah)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız