1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İşte Pazar Hükümet Konağı ve otopark projesi
İşte Pazar Hükümet Konağı ve otopark projesi

İşte Pazar Hükümet Konağı ve otopark projesi

Pazar meydanında yapımına başlanacak yeni hükümet konağı ve otopark ile üstüne kurulacak meydan projesinin fotoğrafları yayınlandı.

A+A-

Pazar’ın çehresini değiştirecek proje onaylandı.

Yıkılan eski 50. Yıl ilkokulu ve yıkılacak eski jandarma binasının olduğu alanda toplam 7 bin metrekarede konuşlandırılacak 'hükümet konağı' ile 'otopark üstü meydan projesi' kabul edildi.

2012 yatırım planında bulunan proje kapsamında inşaat ihalesinin de Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağı ve Mart – Nisan aylarında inşaatın başlatılacağı belirtildi.

konak1.jpg

Projenin birçok özelliğiyle bölgede ilkleri de beraberinde getireceğini söyleyen AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, ademyildiz1.jpg“Sıradan bir proje değil. Üzerinde çok çalışılıp emek verildi. Özenle hazırlanan, çok nitelikli bir proje oldu. Bina, Rize mimarisine uygun bir tarzda yapılıyor. Burada hizmet verecek tüm birimlerin amirlerinden tek tek çalışma şartları ve istekleri sorulup proje ona göre şekillendirildi. Bütün birimler bu binada toplanacak. Emniyet müdürlüğü, müftülük ve vergi dairesi de bu binaya alınacak. Başka bir tarafa gitmeden vatandaşımız bütün işlerini hükümet konağında halledecek.” dedi.

Başkan Yıldız, proje ile yeni hükümet konağının yanında, eski jandarma binasının da yıkılarak burasının 150 araç kapasiteli bir kapalı ve açık otopark haline dönüştürüldüğünü, üst kısmının da modern bir oturma alanı haline getirildiğini kaydederek, “Toplam 7 bin metrekare alanda konuşlandırılacak projemiz onaylandı ve inşaat ihalesi aşamasına geldik. 1,5 yıl içerisinde de inşaat tamamlanarak Pazar’ın hizmetine sunulacak. Yeni belediye meydan parkımızla özdeşleşecek komple geniş bir alan oluşacak. Bu da şehrin ana merkezinin çehresini tamamen değiştirecek. Pazar insanının hizmtin en güzeline layık olduğunu düşündüğümüz için çalışmalarımızı şevk ve heyecanla devam ettiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

konak2.jpg

AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, Pazar halkına yeni müjdeler vermeye hazırlandıklarını da sözlerine ekleyerek, “Bunu abartmadan söylüyorum ki 30 yılda yapılmayan hizmetleri getiriyoruz Pazar’a. Çok yakında, ilçemizle ilgili düşünüp hayata geçirmeye başladığımız projelerimizi ve aşamalarını düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla duyuracağız. Aklımızda çılgın sayılabilecek projeler de var. Ancak bazı projelerimizi, tam onaylanmadan kamuoyuna sunmak istemiyoruz. Kısa süre sonra büyük aşamalar katettiğimiz çalışmalarımızı netleştirip açıklayacağız. Bu anlamda, yeni hükümet konağımızın projelendirilmesindeki katkılarından ötürü Sayın Bakanımız Hayatı Yazıcı, milletvekillerimiz Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile eski Rize Valimiz, müsteşarımız Seyfullah Hacımüftüoğlu ve projenin hemen her noktasında emeği olan Rize İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney’e çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

otopark1.20121213000448.jpg

otopark2.20121213000500.jpg

otopark3.20121213000514.jpg

otopark4.20121213000523.jpg

otopark5.jpg

otopark6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
42 Yorum