1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İSTER GEL İSTER GELME!
İSTER GEL İSTER GELME!

İSTER GEL İSTER GELME!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, CHP'lilerin antiçmemesi ile BDP'lilerin boykot kararını değerlendirdi.

A+A-

 AK Parti Genel Merkezi'nde ilk grup toplantısında konuşan Erdoğan, "AK Parti iktidarını çoğunluğun azınlığa tahakkümü olarak sorgulamak isteyenler, acaba bugün azınlığın çoğunluğa tahakkümünü sorgulamayacaklar mı?" diye sordu.

Şu anda azınlığın çoğunluğa tahakküm etmesinin istendiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Böyle bir şey olabilir mi? O zaman biz bu milletin iradesini nereye koyacağız? Ne diyorlar: Başbakan bu işi çözsün. Başbakan ne yapacak? Mahkemeleri, hakimleri arayıp talimat mı verecek? Başka iktidarlar döneminde bunlar yaşanmış olabilir? Yaşandığını da biz çok iyi biliyoruz. Bunlar kayıtlarımızda var ama bu kayıtlar onların anladığı manada kayıtlar değil. Mağduriyetini yaşayanlar olarak bunları biliriz. Ama bizim dönemimizde bunlar yaşanmaz ve yaşanmayacak. Yargı kararlarından dolayı TBMM'ye gelmeyenler, yemin etmeyenler, yasama, yürütme, yargı güçlerinin ayrımını hala kabullenemeyenlerdir. Hiç kimsenin hukuku da kanunları da hiçe sayma, yok sayma, çiğneme hakkı yoktur. Türkiye muz cumhuriyeti değil, demokratik laik, sosyal bir hukuk devletidir. Nasıl olsa kanunları esnetiriz, hukuku çiğneriz mantığıyla, sonuçları bilerek ne olacağını bilerek, keyfice adaylar gösterenler, bugün yargı kararlarına herkes kadar saygı duymakla mükelleftir. Millet iradesiyle adalet duygusu karşı karşıya getirilemez."

KARA BİR LEKE OLARAK GEÇTİ

Antiçme töreni sırasında yaşananları anlatan Erdoğan, "Ey sevgili milletim, TBMM çatısı altında Genel Kurula girmek suriteyle geçici başkanın da yoklamayı yaparken, ismini andığı kişi, Genel Kurulda olduğu halde yok demesini acaba hangi dürüstlük anlayışının içerisine sığdırıyorsunuz. Soruyorum, dürüstlük kavramıyla yalan ne zamandan beri arkadaş oldular. En önde oturacaksın, ondan sonra kendini yok yazdıracaksın. Bu nasıl dürüstlük. Bu anamuhalefetin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. CHP ontolojik sorunlar içerisindedir. Dün sandığı, bugün Meclisi boykot edenler, bilsinler ki milli iradenin önünde engel AK Parti olmayacak, bizzat kendileri olacaktır" diye konuştu.

KOMİSYONLAR BAL GİBİ ÇALIŞIR

Bundan sonra Meclis çalışmalarının normal şekilde süreceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Meclisi çalıştırmaya devam edeceğiz. Muhalefetin hem mevcut sorunları, hem ülkenin genel sorunları aşma noktasında sorumlu davranıp yemin edip Meclis çalışmalarına katılması en büyük arzumuzdur. Ama olmadı. Bu olmadığı takdirde milli iradenin boykot yoluyla engellenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Muhalefet ister gelsin, ister gelmesin, parlamentonun çalışmasına mani bir hal yoktur. Anamuhalefetin Genel Başkanı televizyon televizyon dolaşıyor. Biz olmadığımız sürece komisyonlar çalışmaz diyor. Maalesef inanın kılavuzu yanlış. Parlamento hukukunu bilen yanında bir tane adamı yok. Çünkü demokrasinin özellikle Türkiye'de bizim parlamentonun çalışmasına yönelik iktidar güçlü kılınmıştır. Neden? Azınlık çoğunluğa tahakküm etmesin diye. Yani komisyon çalışmalarına muhalefet gelmediği zaman komisyon çalışmaz diye bir şey yok. Bizim bir komisyon çalışmamızda anamuhalefet komisyonu terk etti, Anayasa Mahkemesine götürdüler, ne yaptı Anayasa Mahkemesi? Geri gönderdi. Bu ortada. Önümüzde delil olarak bu var. Bunu bildikleri halde hala aynı yola başvuruyorlar. Televizyonlarda diyor ki, 'Biz komisyonlarda olmazsak, komisyonlar çalışmaz'. Sayın Kılıçdaroğlu, komisyon bal gibi çalışır. Yeter ki bizim arkadaşlarımızın katılımında bir eksik olmasın. Meclis divanı aynı şekilde çalışır. Demokrasi muhalefetle güç kazanır. Onun için sizin de orada olmanızı istiyoruz, bizim derdimiz o. Gelirsiniz, gelmezsiniz, o sizin bileceğiniz bir şey. CHP kendisine yeni sıfatını yakıştırmış, ne yazık ki eski kafayla yola devam ediyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum