1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İYİ provokasyon devam ediyor!
İYİ provokasyon devam ediyor!

İYİ provokasyon devam ediyor!

İYİ Partili Türkkan paylaştı, yaşlı kadının para aldığı şahıs oğlu çıktı. Türkkan'ın Havva Sevgen'e provokasyon için para verdiğini iddia ettiği şahıs, yaşlı kadının öz oğlu çıktı.

A+A-

Rize'nin İkizdere ilçesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e soru sorduktan sonra susturularak bölgeden hemen uzaklaştırılan Havva Sevgen'in birinden para aldığına dair sosyal medyada dolaşan videolardaki şahıs öz oğlu çıktı. Ailenin kasıtlı olarak paylaşıldığı düşünülen video için suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz gün bir dizi ziyaret için Rize’ye geldi. İlk olarak İkizdere ilçesini ziyaret eden Akşener burada halkın tepkisi ile karşılaştı. Kendisine soru sormak isteyen Havva Sevgen ise Akşener ile girdiği sözlü diyaloğun ardından İYİ partililer tarafından uzaklaştırıldı.

Olay anından sonra ise çekilen bir video ortalığı karıştırdı. İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, kendisine ulaşan Havva Sevgen’in bir şahıs ile para alışverişi ettiğini iddia eden videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

provokasyon2.jpg

Paylaşımında ise "Çocuklar Havva ablanızın parasını niye eksik verdiniz’" ifadelerine yer verilen video hakkında bir anda "AK Parti’den soru sorması için para aldı" algısı oluşturularak video başka hesaplardan da paylaşılmaya başlandı.

provokasyon.jpg

Videoda Havva Sevgen’e para verdiği iddia edilen şahıs ise öz oğlu Mehmet Tarık Sevgen çıktı. Ailenin kasıtlı olarak paylaşıldığı düşünülen videoyu çeken ve paylaşımı ile ‘AK Parti’den para aldı’ algısı oluşturmaya çalışan milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

ATAKLI'DAN RİZELİLERE AĞIR HAKARETLER

Rize'nin İkizdere ve Çayeli ilçelerinde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik düzenlenen protestoları yorumlayan Can Ataklı, tehditvari ifadeler kullanmıştı.

AK Partilileri yargılanmayla tehdit eden Can Ataklı, bu tavırlardan vazgeçilmesini istedi.

can-2111.webp

"SONU ÇOK KÖTÜ OLACAK, SOKAĞA ÇIKAMAYACAKSINIZ"
Can Ataklı, "Halk bir anda çok öfkelendi. Biz vatanımızı seviyoruz, Erdoğan'ımızı yedirmeyiz, ona Netanyahu benzetmesi yapamazsın falan.. Bir sürü sersem sepelek adam sokaklarda... Çok kötü bir şey ama. Bu nefretten, bu kinden, bu intikam duygularından vazgeçin. Sonu çok kötü, hakikaten sokağa çıkamayacaksınız, dolacak abi, ne Silivri kalacak ne bilmem neresi kalacak.. Vazgeçin." dedi.

RİZELİLERE HAKARET ETTİ
Rizelilere "cahil" benzetmesi yapan Can Ataklı, "Adamlara sorsan, Netahyahu desen bilmez, PKK nedir desen anlamaz. Hele orada bir kadın, kiralamışlar belli. Maksat sinir bozmak.." dedi.

"Nerede ulan bu Rize Valisi, emniyet müdürü falan" diyerek küstah bir biçimde konuşmasını devam ettiren Can Ataklı, "Rize halkına söylüyorum, biraz uyanın." dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Yüksek Etik Kurulu tarafından Rize halkına "kiralık, sersem, cahil, aptal, korkak beyinsiz," diyen Can Ataklı’ya kınama cezası verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum