1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İzmir ve İstanbul'da bomba paniği
İzmir ve İstanbul'da bomba paniği

İzmir ve İstanbul'da bomba paniği

İzmir Bornova'da yol kenarında büyük bir teneke kutu içinde patlamaya hazır 30 kilo patlayıcı madde bulundu. Bir bomba haberi de İstanbul'dan geldi.

A+A-

Alınan bilgiye göre, polisi arayan bir hurdacı, Bornova ilçesinde yol kenarında büyük bir teneke kutu bulduğunu, hurda dükkanına gelip kutuyu açtığında içinde bir ev tipi tüp gaz ve kablolar gördüğünü bildirdi.

Hurdacının tüpteki kabloların bomba düzeneği olabileceğini söylemesi üzerine, polis ekipleri hurda dükkanına gitti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bomba imha uzmanlarının yaptığı inceleme sonucu, tüpün içine monte edilmiş yaklaşık 30 kilogram patlamaya hazır bomba olduğu belirlendi.

Bombanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

K.Çekmece Kaymakamlığı'ndaki bomba etkisiz hale getirildi

Küçükçekmece Kaymakamlık binasının bahçesine bırakılan boru tipi bomba, uzman ekiplerce patlatılarak etkisiz hale getirildi.

Alınan bigliye göre kaymakamlı bahçesinde temizlik yapan Haydar Can isimli temizlik görevlis,i banda sarılı halde paketi görünce durumu hemen polise bildirdi. Polis ekipleri kaymakamlık önünden geçen yolu trafiğe kapattı. Kaymakamlık boşaltıldıktan sonra olay yerine gelen bomba imha ekipleri, telsiz ve telefon sinyallerini kesmek için paketin yakınına sinyal kesici cihaz koydu.

Özel elbiselerini giyen uzman ekip, paketi fünye yerleştirerek patlattı. Yapılan incelemede paketin içinde zaman ayarlı boru tipi bomba olduğu anlaşılldı. Bombanın tesirli olduğu öğrenilidi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız