1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Japon bilim adamının talihsizliği
Japon bilim adamının talihsizliği

Japon bilim adamının talihsizliği

"Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Turizm ve Bölge Kalkınmasındaki Önemi" seminerine de katılan Japon bilim adamı, bir anda hastanelik oldu!

A+A-

Artvin'de "Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Turizm ve Bölge Kalkınmasındaki Önemi" adlı seminere katıldıktan sonra Trabzon'a gitmek üzere yola çıkan heyetteki Japon bilim adamı, ihtiyaç gidermek için durdukları Borçka ilçesinde bir petrol istasyonunda merdivenden düşünce kafasını sert bir zemine çarparak yaralandı.
Alınan bilgiye göre, proje kapsamında 6 ili dolaşan Japonya Hokkaide Eğitim Üniversitesi'nden emekli Prof. Tadashi Okudaira, bugün saat 14.00 sıralarında Artvin dönüşü Borçka'da bir petrol istasyonunda ihtiyacını gidermek için araçtan inerek tuvalete gitmek istedi.
 Bu sırada çıktığı merdivenden ayağının kayması sonucu yere düşen ve kafasını beton zemine çarpan Okudaira, yaralanarak ambulansla Borçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Okudaira, burada yapılan ilk müdahale sonrasında Artvin Devlet Hastanesi'ne ve oradan da Trabzon Farabi Hastanesi'ne sevk edildi.
Borçka Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ümit Tutar, "Hastanın bilinci ve şuur durumu açık. Ancak kafasını sert zemine çarpması sebebiyle Artvin Devlet Hastanesi beyin cerrahi uzmanımızla görüşerek durumu hakkında bilgi verdik ve ileri tetkiklerin yapılması gerekli görüldüğünden Artvin'e sevk ettik" dedi.
Durumu ciddi
Trabzon Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam savaşı veren Prof. Dr. Okudaira'nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Haluk Uluutku, hastanın durumunda kısmi bir düzelmenin gerçekleştiğini ancak hayati tehlikenin devam ettiğini söyledi.
Prof. Dr. Okudaira'nın hastaneye geldiğini gibi ameliyata alındığını ifade eden Başhekim Uluutku, "Birkaç basamak merdivenden düşerek bir kafa travması geçirdi. Bize geldiğinde komadaydı ve şuuru kapalıydı. Kafa içinde kanama mevcuttu. Takip eden süreçte kendisini ameliyata alarak kafa içinde oluşan hemotomo boşaltıldı. Beyin dokusunda müdahale edilemeyecek eziklikler mevcuttu. Şu an, hastaneye geldiği durumdan 2 puan daha iyi seviyede bulunuyor. Kendisini Yoğun Bakım Ünitesi'nde takip altına aldık. Hayati tehlikesi devam etmektedir. Tüm imkanlarımızla tedavisini sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.
Prof. Dr. Okudaira'nın ülkesine gönderilmesinin sakıncalı olacağına da işaret eden Başhekim Uluutku, "Hastanın seyahat etmesi sakıncalı. Zaten bilinci kapalı ve takipli bir hasta. Karşı taraftan ülkesine götürülme konusunda bir talep gelirse tedaviyi takip eden doktorun da uygun görmesi halinde gönderebiliriz" şeklinde konuştu.
Japonya Hokkaide Eğitim Üniversitesi'nden emekli Prof. Tadashi Okudaira, bir proje kapsamında seminerler vermek üzere Türkiye'de bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız