1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Kabak çekirdeklerinde Allah yazısı!
Kabak çekirdeklerinde Allah yazısı!

Kabak çekirdeklerinde Allah yazısı!

Trabzon’un Sürmene ilçesinde bir vatandaş, bahçesinde yetiştirdiği kabağı kestiğinde çekirdeklerinde Arapça yazılar olduğunu gördü.

A+A-

Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde bir vatandaş, bahçesinde yetiştirdiği kabağı kestiğinde, kabak çekirdeklerinde Arapça yazılar bulunduğunu görünce hem şaşırdığını hem de duygulandığını söyledi.
İlçenin Soğuksu Mahallesi'nde ikamet eden 60 yaşındaki Zekeriya Peker, bahçesinde yetiştirdiği kabağı yemek için kestiğinde, kabak çekirdeklerinde Arapça yazı ve rakamlara benzeyen şekiller görünce gözlerine inanamadı. Kabak çekirdeklerindeki şekilleri Arapça bilenlere gösterdiğini belirten Peker, kendisine çekirdeklerin bazılarında Allah yazdığının ve diğerlerinde de yine Arapça yazılar olduğunun söylendiğini ifade etti. Bu durum üzerine çok duygulandığını belirten Peker, "Bunları görüp de duygulanmamak, hele inanmamak ve asi olmak çok büyük felaket" dedi.
 
Kabak çekirdeklerindeki şekillerin ne manaya geldiğini açıklayan Sürmene Merkez Yeni Camii İmamı Hasan Keskinsoy ise kabak çekirdeklerini ilk gördüğünde şekillerin sonradan kazındığını düşündüğünü ancak gerçeği öğrendiğinde hayret içinde kaldığını söyledi. Çekirdeklerin üzerindeki şekillerin dikkatlice incelenmesi halinde çok şeylerin görüleceğini öne süren Keskinsoy, "Çekirdeklerin üzerindeki yazıları okumak için çok iyi Arapça bilmek gerekmiyor. Çünkü çok açık bir şekilde gözüküyor. Hemen hemen her kabak çekirdeğinde, Allah ve bazılarında da 1, 2 ve 800 rakamları yazıyor. Bir çekirdeğin bir tarafında Allah, diğer tarafında ise Bismillah yazıyor. Buradaki olay, Allah'ın her şeyde olduğu gibi bu kabak çekirdeklerine de en güzel şekilde yazıcı melekleri vasıtasıyla ismini yazmasıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum