1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kabil de Türüt’e sahip çıktı
Kabil de Türüt’e sahip çıktı

Kabil de Türüt’e sahip çıktı

Anap Rize eski milletvekili Ahmet Kabil, İsmail Türüt’e saldıranların TBMM’de PKK yandaşlarına karşı aynı tavrı almadıklarını öne sürdü.

A+A-

Dilek ASLAN
Eski Rize Milletvekili Ahmet Kabil İsmail Türüt ve Ozan Arif’in “Plan yapmayın plan” şarkısıyla ilgili kamuoyunda yaşanan tartışmalar üzerine yaptığı açıklamada, “Bir yılı aşkın süredir Türkiye’nin gündemini Hrant Dink cinayeti meşgul ediyor. Her hadisede bir şekilde maksatlı yorumlarla bu menfur cinayet irtibatlandırılıyor. Önceki yıllarda da Türkiye’de değerli yazarlarımız, diplomatlarımız katledildi. Birçoğunun katili dahi bulunamadı. Ama hadiseden sonra katiller lanetlendi, tepkiler gösterildi. Böyle olmadık yerlerde türkülerden, şarkılardan alınan isim veya kelimeler yorumlanarak ilgisiz suçlamalar yapılmadı. Son günlerde sanatçı İsmail Türüt’ün okuduğu ve sözlerini Arif Şirin’in yazdığı söz konusu türkü, Karadeniz halkının kahramanlığını, vatanseverliğini dile getiren bir eserdir. Bu eserde hiçbir art niyet yoktur. Kimin tarafından ve ne maksatla yapıldığı bilinmeyen klipin İsmail Türüt’le hiçbir alakası yoktur, olamaz da. Klip dolayısıyla, maksatlı yorumlarla sanatçıların nerede ise vatan haini olarak gösterilmesi çok büyük haksızlıktır” dedi.
Eski Rize Milletvekili Ahmet Kabil, son yıllarda Karadeniz üzerine hain planlar yapıldığını, Türkünün de Karadeniz halkını bu tehlikeye karşı daha duyarlı olmaya davet etme maksatlı kaleme alınıp söylendiğini ifade ederek, “Bana göre bu itham İsmail Türüt gibi vatanın bütünlüğünü, bayrağı, ezanı savunan vatansever sanatçıları yıldırmaya yönelik bir baskıdır. Türkiye’de neredeyse milliyetçiliği suç telakki eden zihniyette olanlar var. Maalesef bunların sesi daha gür çıkıyor. Benim tanıdığım İsmail Türüt bugüne kadarki tavrını değiştirmez. İnandığı ilkeleri sonuna kadar savunmaya devam eder” dedi.
Kabil, Türkiye’nin bütünlüğüne yönelik olan olayların görmezden gelindiğini de kaydederek, “TBMM’deki yeminlerine adeta ihanet edercesine hain terör örgütüne sahip çıkan, onları kardeş ilan eden, PKK’yı eleştirmeyi davalarına ihanet sayanların hala bu kutsal çatı altında durmaları şehit annelerine ihanettir. Bu konuda meclisteki diğer gerçek Sayın Milletvekillerine büyük sorumluluk düştüğü kanaatindeyim. Avrupa Birliğinin ve ABD’nin hoşuna gitsin diye uyum yasalarında Türkiye’nin güvenliğinden hatta bütünlüğünden taviz veremeyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum