1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Kaçak avcıların yaban keçisi katliamı tepki çekti
Kaçak avcıların yaban keçisi katliamı tepki çekti

Kaçak avcıların yaban keçisi katliamı tepki çekti

Kaçak avcıların, Artvin’de koruma altında bulunan yabancı keçilerinden beşini öldürdüğü bildirildi.

A+A-

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Artvin Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, kaçak avcılar tarafından vurularak öldürülen 5 yaban keçisi bulunduğunu açıkladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, kaçak avcıların özelikle gece ışıldak kullanarak avlandıklarını ve her gördükleri parlayan göze ateş ettiklerini belirterek, “Dolayısıyla hayvanın dişisi, erkeği, yavrusu ve hatta cinsi dahi gözetilmemektedir. Bu da doğada daha büyük kayıplara sebep olmaktadır. Bilinçsiz avcılar tarafından yapılan bu avlanmada; bölge çok sarp bir yapıya sahip olduğundan vurdukları avların birçoğuna ulaşamamaktadırlar. Doğada yaralı halde kalan hayvanlar ise acı çekerek can vermektedirler" açıklamasında bulundu.

AVLANMASI YASAK, CEZASI BÜYÜK
Bölge Müdürü Mustafa Bulut, daha çok kayalık arazileri tercih eden yaban keçilerinin Türkiye’de yaşadığı habitatların Artvin, Erzincan, Tunceli, Antalya ve Toros Dağları’ndaki kayalık sahalar olduğunu da ifade etti.

Bulut, “Yazın su ihtiyacı için alçak rakımlara da inen yaban keçileri kaya kovuklarında güvenli yerler bulurlar. Merkez Av Komisyonu kararı gereğince yaban keçisi, avı yasak olan bir türdür. Özel izinle av turizmi kapsamında avlanabilir. Kaçak olarak ve yasadışı avlayanlar 12 bin liradan başlayan para cezasına çarptırılmakta, aynı zamanda haklarında kanun gereğince her bir hayvan için ayrı ayrı olmak üzere tazminat davaları açılmaktadır." dedi.

KAÇAKÇILARI İHBAR EDİN
Yaban hayatını korumak için koruma kontrol ekipleri ile denetimlerine ara vermeden devam ettiklerini bildiren Bulut, "Jandarma ve polis ekipleriyle birlikte yapılan koruma ve kontrollerde köylere gidilip, kahvelerde vatandaşlarla sohbet edilerek, yaban hayatı ve kaçak avcılık konusunda bilgilendirme yapılmaktadır" diye konuştu.

Vatandaşlardan, yaban hayatının korunması ve kaçak avcılığın engellenmesi için destek beklediğini ifade eden Mustafa Bulut, kaçak avcıların İl Şube Müdürlüğü, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü birimlerine bildirilmesini istedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum