1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaçak etle ilginç mücadele
Kaçak etle ilginç mücadele

Kaçak etle ilginç mücadele

Rize’de tüketilen günlük 10 tonluk etin büyük oranda kaçak olduğu uyarısı yapan Rize Et Kombinesi sahibi, ciddiye alınmayınca et satış yeri açtı!

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize Et Kombine Merkezi sahibi Tahsin Sadıkoğlu, Rize’de günde 10 ton et tüketildiğini söyleyerek “Bunun ancak 2 tonunu biz vermekteyiz. Her gün Rize’ye 8 ton kaçak et girmekte ve bu etlerin ne olduğu belli değil. Vatandaş ne eti yiyor? Bunların denetlenmesi gerek. Kombine merkezinde devletin atadığı iki veteriner çalışmakta ve etlerimiz sağlık koşullarına uygun kesilmekte. Ancak görüyorum ki bir çok tüketim ve satış yeri, ilimizde yasal et merkezi olan Rize Et Kombinesi’nden değil de piyasadan et almaktadır. Yani kaçak et alınıp satılmaktadır. Bu konuda yetkilileri uyardık. Ancak önleyici herhangi bir önlem alınamadı maalesef.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde et kombine merkezinde hastalıklı hayvanları basına tanıtan Rize kombine merkezi sahibi Tahsin Sadıkoğlu ilginç iddialarda bulunmuştu. Sadıkoğlu “O zaman halkın yüzde 30’u sağlıksız et yemekteydi. Bu uyarım dikkate alındı ve vatandaşımızın bir kısmı duyarlı davranarak sağlıksız et yememeye başladı. Bugün Rize’ye dışarıdan kaçak et girmekte. Bu etler genelde gece yarıları otobüs bagajlarında Rize’ye girmektedir. Rize’deki 2 market dışında kombine et merkezinden et alan yok. Rize’de 30’un üzerinde lokanta bulunmakta. Ancak bunlardan sadece 7–8 tanesi kombine merkezinden et almakta.” Dedi.
Artık umudunu kaybettiğini söyleyen Tahsin Sadıkoğlu “Tüm uyarıları rağmen kaçak etin önüne geçemedik. Önüne geçmenin tek yolu et ve gıda marketi açmak olacağını düşündüm. Kemikli et piyasada 10 milyon, kemiksiz 13 milyona satılmakta. Fiyatları da aşağıya çekerek kemikli eti 8’e, kemiksizi ise 10 YTL’ye satmaya başladık. Vatandaşımıza sağlıklı ve ucuz et satma kararı aldık. Bu sayede kaçak et satışı ve sevkıyatının da duracağını umut ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum