1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaçırılan denizcilerden 3'ü Rizeli
Kaçırılan denizcilerden 3'ü Rizeli

Kaçırılan denizcilerden 3'ü Rizeli

Türk denizciler Afrika’da kaçırıldı. Rehin alınan mürettebatta biri Pazarlı 3 Rizeli de var

A+A-

Türkiye saatiyle dün 10.36’da Nijerya Lagos’un yaklaşık 180 mil açığında korsanlar gemiye saldırdı. Gemi personeli kendilerini güvenli alana kilitledi. Kaptan Mustafa Kaya, korsanlar güverteye çıktığında Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün haberleşme sisteminden acil çağrı yapsa da gemi çok açıkta olduğu için yardım gecikti.

Korsanlar 6 saatin sonunda güvenli alan kapısını kırdı. İkinci Mühendis Azeri Farman İsmayilov’u öldüren korsanlar 19 mürettebattan 15 Türk’ü rehin alarak gemiyi terk etti. Korsanların bıraktığı 4. Kaptan Furkan Yaren ve 2 personelin bulunduğu geminin bugün Gabon Port- Gentil limanına ulaşacağı açıklandı.

Gemi mürettebatında 3 Rizeli gemici bulunduğu öğrenildi. Kaçırılan denizciler arasında  Rize merkezden Ünal Dilsiz, İkizdereli İlyas Baş ve geminin aşçısı Pazarlı Mustafa Benklioğlu da bulunuyor.

unsal-dilsiz.jpg

Rizeli gemicilerden Ünsal Dilsiz’in eşi Nesrin Dilsiz, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklama ile eşinin kaçırıldığını duyurdu. Korku içerisinde olduklarını dile getiren Nesrin Dilsiz paylaşımında, “Ben Ünsal Dilsiz’in eşiyim. Şu anda bu gördünüz gemide çalışan eşim ve oradaki çalışan 15 kişi korsanlar tarafından kaçırıldı. Allah rızası için ne olur dualarınızı edin. Bana, oğluna ve sevdiklerine gelsin ve hepsi ailesine kavuşsun. Çok kötü bir durumdayız. Korku içindeyiz, Allah’ım kötü haber verme. Ne olursunuz dua edin” ifadelerini kullandı.

mustafabenklioglu.jpg​​​​​​​

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 4. KAPTANLA GÖRÜŞTÜ
Süreci yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Kaptan Furkan Yaren ile iki kez telefonda görüştü. Kaçırılan personelin kurtarılması için tüm yetkililere talimat verdiğini ifade etti. Boden Denizcilik’e ait 222 metrelik gemi, Nijerya’nın Lagos limanından aldığı konteynerleri Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town limanına götürüyordu.


MÜRETTEBAT LİSTESİ
- Kaptan Mustafa Kaya
- 2. Kpt. Melih Çetin
- 3. Kpt. Doğancan Cengil
- 4. Kpt. Furkan Yaren
- Başmühendis Süha Tatlıgül
- 2. Müh. Farman Ismayılov
- 3. Müh. Yasin Alper Şeker
- Elektrik Zabiti Gökhan Buran
- Reis Vedat Aksan
- Gemici Erdi Erman
- Gemici Halil Gülçür
- Gemici Ünsal Dilsiz
- Gemici Adil Alkan
- Gemici İlyas Baş
- Fiter Mesut Meral
- Yağcı Bahadır Yeşilalan
- Yağcı Gökhan Lale
- Aşçı Mustafa Benklioğlu
- Stajyer Hamza Orhan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum