1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaçkarlar'da kar kalınlığı 40 cm
Kaçkarlar'da kar kalınlığı 40 cm

Kaçkarlar'da kar kalınlığı 40 cm

Eylül ayında ilk kar yağışının gerçekleştiği Kaçkarlar'da havaların soğumasıyla ikinci kar düştü. Kaçkarlar'da kar kalınlığı 40 cm'ye ulaştı.

A+A-

Karadeniz Bölgesi’nde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığı kar yağışını da beraberinde getirdi.

Doğu Karadeniz'in en yüksek sıra dağları olan 3 bin 937 rakımlı Kaçkar Dağları'nın zirvesinde kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.

Bu arada soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle aç kalan yaban hayvanlarının mezralara inmeye başladığı da belirtildi. Çamlıhemşin'deki 2 bin 200 rakımlı Yukarı Kavron yaylasında bir kurdun saldırdığı ineği telef ettiği bildirildi.

Rize İl Özel İdaresi yetkilileri, yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiğini belirterek, yaylalardakilere, olası kar yağışı sonucu mahsur kalınmaması için köyler inilmesi yönünde uyarıda bulundu.

Öte yandan Rize- Erzurum karayolundaki 2 bin 640 metre rakımlı Ovit Dağı Geçidi'nde henüz kar yağışının başlamadığı ancak yoğun sis nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız