1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaçkarlar'da kar sürprizi
Kaçkarlar'da kar sürprizi

Kaçkarlar'da kar sürprizi

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 3937 rakımlı Kaçkar Dağı'na Haziran ayında kar yağdı. 

A+A-

Çamlıhemşin ilçesindeki Kaçkar Dağları'na Haziran ayının son günü yağan kar herkesi şaşırttı.

kar2-018.jpg

Yağan karla birlikte dağın zirvesi beyaza büründü. Kaçkar Dağları’nın zirvesine tırmanmak üzere sabah saat 06.00 sularında yola çıkan 40 dağcı ise, Avusor Yaylası'nda kar yağışına yakalandığı için geri dönmek zorunda kaldı.

kar1-022.jpg

Kaçkarlar'a tırmanırken yoğun kar yağışı nedeniyle geri dönen gruptaki Ercan Kesti, “Kaçkarlar'a tırmanmaya çalıştık ama inanılmaz bir kar yağışı var. Avusor Yaylası'ndan geriye dönüş kararı aldık. Sağlıklı bir şekilde evlerimize dönüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Dağcılara Kaçkar’da Kar sürprizi!

Trabzon Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi dağcılar, yoğun kar yağışı altında Kaçkar dağına tırmandı.

Trabzon’da faaliyet gösteren Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi dağcılar, bu hafta gerçekleştirdikleri 3250 metre yükseklikteki Kaçkar zirvesine tırmanırken yaz ayının ortasında yoğun kar yağışı sürprizi ile karşılaştılar.


Hafta sonu Trabzon’dan yola çıkan dağcılar Rize Çamlıhemşin Avusor yaylasına giderek kamp kurdular. 24 saat boyunca yoğun yağmur altında çadırlarını kuran dağcılar geceyi burada geçirdi.


Sabahın ilk ışıklarıyla uyanan dağcılar, Kemerli Kaçkar zirvesine doğru yola çıktılar. İlk durakları olan Avasor gölüne ulaştılar. Yoğun yağmur altında devam eden tırmanışta dağcılar 3250 metre zirveye ulaştıklarında yoğun kar yağışı ile karşılaştı. Zirvede Türk bayrağını açan dağcılar, saygı duruşu ve İstiklal marşını okuyarak yaz ortasında yağan kar yağışının şaşkınlığı ile aynı güzergâhı kullanarak Trabzon’a geri döndü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız