1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaçkarlar’da yaban hayvanlarına yem dağıtıldı
Kaçkarlar’da yaban hayvanlarına yem dağıtıldı

Kaçkarlar’da yaban hayvanlarına yem dağıtıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaban hayatının desteklenmesi amacıyla ulaşımın güçlükle sağlandığı, yaban hayatının yoğun olarak barındığı Kaçkarların yüksek kesimlerinde yemleme çalışmaları yapıldı.

A+A-

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “12 Bölge Müdürlüğümüz/ Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize Şube Müdürlüğümüzce yaban hayatının desteklenmesi amacıyla ulaşımın güçlükle sağlandığı, yaban hayatının yoğun olarak barındığı Kaçkarların yüksek kesimlerinde ve ormanlık alanlarda 700 kilogram yonca ve yem gibi karışımlardan oluşan maddelerle yemleme çalışmaları yapıldı. Doğada yaşayan hayvanların kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanmaları nedeniyle yaptığımız yemleme çalışmaları ile yabani hayvanların beslenmelerini destekliyoruz. Böylece yabani hayvanların yerleşim yerlerine gelmelerinin önüne geçmeyi, dolayısıyla insanlarla yabani hayvanlar arasında yaşanabilecek olası problemlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz.” denildi.

yem3-004.jpg

yem2-004.jpg

yem1-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız