1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Kader maçına taraftar takviyesi
Kader maçına taraftar takviyesi

Kader maçına taraftar takviyesi

Bugün Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak G.Birliği maçı için Rize'den 6 otobüs taraftar başkente gidiyor. Rizespor'un kader maçı saat 19.00'da...

A+A-

Mustafa BAYRAK - Ligde kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor, bugün deplasmanda Gençlerbirliği ile kader maçına çıkıyor. Yeşil - mavililer, ligde kalma umudunu son iki haftaya taşımak için zorlu maçtan puan ya da puanlar almak zorunda.
Zorlu maç öncesi akşam saatlerinde 6 otobüs dolusu taraftar da başkente hareket etti.

Rize Atatürk anıtının önünde 3 saat bekleyen otobüsler önceden isimlerini yazdıran taraftarları bekledi. Mekânsızlar, Atmacalar ve Rizespor taraftar dernekleri ile ilçelerden gelen taraftarların oluşturduğu 6 otobüs Ankara’ya hareket ederken sabah saatlerinde de 2 aracın daha kaldırılacağı belirtildi.

 Rizespor yönetim kurulu üyeleri Resul Çolak ve Dursun Özkanlı’nın da taraftarların otobüslere yerleştirilmesine yardımcı oldukları dikkat çekti.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gençlerbirliği maçı Rizespor'un kader maçı olduğunu söyledi. Sezonun ikinci yarısında hep kritik ve stresli maçlar oynadıklarını belirten Çalımbay, hedeflerinin kalan üç maçı da kazanmak olduğunu dile getirdi.
Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor, bugün Süper Lig'de 18. kez karşı karşıya gelecek.
İki takım arasında bugüne kadar oynanan 17 maçta Gençlerbirliği 7 galibiyet alırken, Çaykur Rizespor ise 4 kez sahadan gülerek ayrıldı. İki takımın 6 maçı ise beraberlikle sona erdi. Gençlerbirliği bu maçlarda 22 gol atarken, Çaykur Rizespor rakibine 16 golle karşılık verdi. İki takım arasında en farklı skorun alındığı ve en çok golün atıldığı karşılaşmada Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor'u 1987–1988 sezonunda 6–1 mağlup etti.
İki ekibin Ankara'da oynadığı maçlarda ise Gençlerbirliği'nin 5, Çaykur Rizespor'un ise 1 galibiyeti bulunuyor. Ankara'da oynanan 2 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Kırmızı-siyahlı ekip, bu maçlarda 17 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü.
İki takım arasında sezonun ilk yarısında Rize'de oynanan karşılaşmayı, Okan'ın attığı golle Gençlerbirliği 1–0 kazanmıştı.
Çaykur Rizespor'da geçen hafta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Bashir ve İbrahim Said Gençlerbirliği'ne karşı forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Altan'ın durumu ise maç saatinde belli olacak. Çaykur Rizespor'un Gençlerbirliği karşısına Zdravkov, Cem Baki, Serhat, Yasin, Victoria, Emrah, Ergin, Erhan (Altan), Hasan Uğur, Zafer Biryol ve Anderson 11'i ile çıkması bekleniyor.
Maç saat 19.00’da Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum