1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kadına şiddeti imam önleyecek
Kadına şiddeti imam önleyecek

Kadına şiddeti imam önleyecek

Kadına şiddetin arttığı ve en son 7 aylık hamile bir kadının koca dayağıyla hayatını kaybetmesi hükümeti harekete geçirdi.

A+A-

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı, kadına karşı şiddetin önlenmesi için harekete geçti. Önce imam, vaiz ve müezzinler eğitilecek daha sonra şiddete karşı mücadele edilecek.

Diyanetle işbirliği protokolü imzalanıyor

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ''Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Projesi'' çerçevesinde, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında, 12 Nisan Pazartesi günü bir iş birliği protokolü imzalanacak.

Proje çerçevesinde, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığına bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce, Diyanet İşleri Başkanlığında görevli, başta Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlileri olmak üzere, vaiz, imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine eğitim verilecek.

Din görevlileri mücadele edecek

Toplumda öncü rollerinin bulunması ve vatandaşlarla yakın diyalog kurmaları göz önüne alınan din görevlilerine verilecek duyarlılık arttırma eğitimleri, ''toplumsal cinsiyet eşitliği ve bunu engelleyen geleneksel kabuller, 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ve uygulanması, aile içi şiddet ve Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarında görev yapanların yaklaşım tarzları ve gerekli yönlendirmeler, aile içi şiddeti artıran geleneksel kabuller, şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı, kadına yönelik şiddeti artıran geleneksel kabuller'' gibi konu başlıklarından oluşacak. Eğitim alan din görevlileri sahada kadına şiddete karşı mücadele verecek.

Proje ile kadına şiddete karşı toplumda farkındalık ve duyarlılığı arttırmak amaçlanıyor.

Proje çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitimler, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün uygun bulduğu yerlerde yapılacak. Teknik ve finansal destek ise Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından verilecek.

Protokolün imzalanmasının ardından, projenin pilot uygulaması Mayıs ayında Ankara'da start alacak. Projenin 2011 yılında tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum