1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. KADİR İNANIR TATİLİNİ ARTVİN'DE GEÇİRİYOR
KADİR İNANIR TATİLİNİ ARTVİN'DE GEÇİRİYOR

KADİR İNANIR TATİLİNİ ARTVİN'DE GEÇİRİYOR

Ünlü sanatçı Kadir İnanır, tatil yapmak için hayat arkadaşı Jülide Kural’la birlikte Artvin’in Şavşat ilçesine geldi.

A+A-

Şavşat ilçesinde Laşet Bungalov evlerde yaklaşık 10 gün kalacak olan Kadir İnanır, bölgenin doğasına hayran kaldığını söyledi.

Yıllardır yöreye gelmeyi arzuladığını ifade eden İnanır “Güzelliği tarif ederken gereken bütün kelimeleri arka arkaya koysanız dünyanın en güzel coğrafyasında olduğunuzu anlatmaya çalışırsınız. Gerçekten yıllardır ben buraya geliş programlarımı uygulayamadım. Ama sonuçta bu güne kısmetmiş. Biliyorsunuz biz Karadenizliyiz. Ben sahili olduğu gibi karış karış bilirim. Hatta Artvin’in komşularının birçoğunda film çektim. Bir tek burası kalmıştı. Bunu da bu seyahatimizle gidermeye çalıştık. Ben Karadeniz turizminin gelişmesini istiyorum. Çünkü bunu hak ediyor. Ülkenin her tarafı bir cennet; bunu kabul ediyoruz. Ama cennette bir de başköşeler vardır. İşte burası da o başköşelerden biridir” dedi.

kadirinanir2.jpg

“Bugüne kadar bakir kalmış bu muhteşem doğada yapılabilecek en önemli bir şey turizmdir” diyen Kadir İnanır “Bu konuda bizim üstümüze düşen bir görev varsa bunu da yapmaya hazırız. Dünyanın birçok yerinde tatilciler sıcaktan bunalır yanarken burada mis gibi tertemiz bir hava ve serin esen rüzgar ve hatta kazak giyme durumunuz bile olabilmektedir. Ben Türkiye’nin tamamına yakın yerlerini gezdim. Ama dünyada bu kadar güzel bir yer yok. Burası İsviçre’den bile güzel. Ülkemizin birçok bölgesinde filimler çektim. Bu coğrafyayı bir filime aktarmak gibi bir niyetim var. Bölgenin insanıyım. Benim sinematografimde Türkiye Cumhuriyetinin bütün sınırlarında bütün bölgelerinde çekilmiş filmlerim var. Sinematografim böyle bir coğrafyaya yayılmış bir vaziyettedir. Burası bir eksik olarak duruyor. Bunu tamamlayacağız ve burada bir film çekeceğim. Buraya kim gelirse gelsin buradaki güzelliği asla unutamaz” diye konuştu.

kadirinanir4.jpg

Kadir İnanır’ın hayat arkadaşı Jülide Kural ise hem doğanın hem de bölgenin aydınlık insanının yüzüne tanık olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek “Doğanın gücü insanı da değiştir şeklinde düşünenlerdenim. Bunun en somut örneğini Şavşat’ta gördük görüyoruz ve yaşıyoruz. Buraya gelişimiz benim tetiklememle oldu. Ben çok uzun zamandır bu bölgeye gelmek istiyordum. Kendimi bir çevreci olarak tanımlıyorum. Onun içinde Şavşat’ı görmek istiyordum. Kadir de doğal olarak öğledir. Karadenizli olmasının da etkisi var. Burayı özgün yapan doğanın kendi koşullarının getirdiği bir durum var ama bir o kadarda el değmemiş olması ve kendini koruyor olmasıdır şeklinde düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

kadirinanir3.jpg

Kadir İnanır ve hayat arkadaşı Jülide Kural daha sonra Şavşat Yavuzköyü'nde 300 yıllık Turizm Bakanlığı onaylı bir evin mimari yapısı baz alınarak tamamen ahşap ve Osmanlı mimarisi ile yapılan Şavşat Evi’ni gezdi.

kadirinanir5.jpg

Kadir İnanır ve eşi 10 gün süre ile Şavşat’ta kalarak Şavşat’ın bütün doğal güzelliklerini gezmeye çalışacak.

kadirinanir1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum