1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Kadir İnanır'ı Artvin'de öfkelendiren soru!
Kadir İnanır'ı Artvin'de öfkelendiren soru!

Kadir İnanır'ı Artvin'de öfkelendiren soru!

Artvin'de tatil yapan sanatçı Kadir İnanır, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin sorusu ise ünlü oyuncuyu adeta çileden çıkarttı:

A+A-

Ünlü aktör Kadir İnanır, Türkiye’de yaşanan kavganın bir an önce bitmesi gerektiğini söyledi.

Artvin’in Şavşat ilçesine tatile giden Kadir İnanır, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İnanır, şöyle konuştu: “İslamiyet'te diyor ki kimse kendini bir başkasından üstün göremez. Aynı ülkede yaşıyorsak sen üstün bir ırk olamazsın. Gürcüsüyle, Çerkeziyle, Lazıyla Kürdüyle ve Boşnak'ı ile beraber kurduk. Sen içinden çıkıp da ben senden daha üstünüm dediğin zaman kavga başlar. Artık bu kavganın bitmesi lazım. Bu kavga 30 yıldır 90 yıldır süren bir kavga bu kavganın bitmesi lazım.”

kadirinanir1.20130807013222.jpg

Muhalefet partilerini eleştiren Kadir İnanır, şunları söyledi: “Adamın biri çıkıyor televizyonlara bas bas bağırıyor. Bitmesin diyor. Ne yapalım şimdi bitmeyecekse? O da bildiğini söylüyor ama artık söylememesi lazım. Bizleri yanlış anlattılar. Dediler ki birileri gelecek size akıl verecek. Hayır, bizim görevimiz kimseye akıl vermek değil. Biz halkın düşüncelerini alıp rapor edip devlete getirecektik. Görevimiz buydu. Ama hep birileri yanlış yönlendirdiler, yanlış söylediler, yanlış anlattılar. Onların varlığı bu söylemler üzerine kurulu. Bunlar öyle söyledikleri zaman orada var oluyorlar. Her gün 15 tane insanın ölümü üzerine kurulmuş bir siyaset, doğru bir siyaset midir? Çıkıyorlar televizyonlara bas bas hâla bağırıyorlar. Zannediyorlar ki bu bağırmalar cevabını bulmaz. Sen bağırıyorsan karşı taraf da bağırıyor. Ne olacak şimdi? Ya kardeşin böyle mi devam edecek? Bu kavga böyle mi devam etsin? Ama siz istiyorsanız buyurun edin. Ben görevimi yaptım. Sen kavga istiyorsan et. Bir ülkede insani düşüncelere siyasi düşünceye saygılı olmazsan bu ülke çağdaş bir ülke olmaz. Yani şöyle olur: Benim siyasi görüşüm bana göre doğru seninki yanlış. Böyle bir şey yok. O zaman karşı taraf da diyecek ki seninki yanlış."

Cennet bir ülkede yaşandıını anlatan İnanır, şunları söyledi: "Hep kavga içinde mi yaşayalım? O zaman kavga istiyorsun demektir. Buyurun kardeşim edin. Alın silahları elinize, birbirinizi vurun, kesin öldürün. 30 senedir öldüremediniz mi? Ne oldu 90 yıldır savaş ediyoruz? Ne oldu? Adam çıkıyor ekranlara 'vatanı sattınız!'. Ya kardeşim kime sattık vatanı? Suriye’de adam bilmem bir şeyler kuruyor. Sana ne kardeşim? Suriye’nin işlerine mi karışacaksın? Ben böyle bir şey hayatta görmedim siyasette. Bunların hepsini televizyonlarda izleyeceksiniz. Bu barış sürecine karşı çıkan herkes vicdanen kaybedecek. Allah var. Barış kelimesini reddeden herkes kaybedecek.”

BU HÜKÜMET 150 SENE DAHA İKTİDARDA KALACAK

İnanır, bir gazetecinin, ‘Sizi toplum sosyal demokrat biri olarak biliyor. Sizin bu oluşum içerisinde olmanız bir çelişki değil mi” sorusuna şöyle karşılık verdi: “Siz bu soruyu sorduğunuz sürece bu hükümet 150 sene daha iktidarda kalacak. Dilimizde tüy bitti. Bin tane röportaj yayınladım. Milliyetçi Hareket Partisi de bu teklifi teklif etseydi en ön sırada evet derdim. Bin tane röportaj yayınladım hala daha aynı soru ile karşılaşıyorum. Şavşat’a geldim gazeteci hâla aynı soruyu soruyor. Onları görmemiş ki. Bu olay parti meselesi değil. Bu barış isteyipte istememekle ilgili bir şeydir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum