1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Kafkasör şenliğine kene tedbiri
Kafkasör şenliğine kene tedbiri

Kafkasör şenliğine kene tedbiri

Artvin'de 1-Temmuz'a kadar sürecek 27. Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali öncesi yayla 250 litre ilaçla kenelere karşı dezenfekte edildi.

A+A-

Festivalle ilgili hazırlıklar devam ederken, katılımcıların Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanmamaları için bölgede kene ilaçlaması yapıldı. Artvin Belediyesi ekipleri, bölgeyi 250 litre ilaçla dezenfekte etti. Çalışma hakkında bilgi veren veteriner hekim Savaş Erol, "Vatandaşlar arasında kene ile alakalı konular konuşulmaya başlandı. Pek ender rastlanması sebebiyle dışardan getirilecek hayvanların üzerlerinde yapışmış olur düşüncesiyle belediyemizce ilaçlama başlatıldı ve her alana karış karış kontrol altına alındı" dedi.

Belediye Başkan Vekili Erdinç Eldemir de, kene ve benzeri hayvanlarla bulaşabilecek hastalıkları karşı, bölgenin ilaçlandığını, hayvanların da ilaçlanacağı ifade etti. Festivalde bu yıl yaklaşık 15 bin kişiye ev sahipliği yapacaklarını söyleyen Eldemir, Festival kapsamında ilk gün olan bugün kortej yürüyüşü düzenlenecek. Artvin halk oyunları ekipleri gösteriler yapacak. Yöresel kilim ve fotoğraf sergisi açılacak, gece ise valilik önünde Serpil Ocaklı, Talip Şahın, Yaşar Karaosmanoğlu ve Ali Altay ve Bizim Yaşar konser verecek. Yarın ise Kafkasör arenasında karakucak güreşleri, buzağı yarışması, halk oyunları gösterisi akşam ise Betül Demir, Mirkelam ve Gece Yolcuları sahne alacak. Festivalin son günü ise 1 Temmuz günü ise boğa güreşleri ve ödül töreni düzenlenecek dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız