1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kağıt parayı kaldırıp plastik para yaptılar!
Kağıt parayı kaldırıp plastik para yaptılar!

Kağıt parayı kaldırıp plastik para yaptılar!

Kanada, kağıt para dönemini bitiriyor. Kağit para yerine plasttik para kullanılmaya başlandı bile.

A+A-

Parayı Lidyalılar bulmuştu ama belki de bu konuda en büyük değişikliğe Kanadalılar imza attı. Kanada, kağıt para dönemini bitiriyor. Bu sadece kredi kartı ya da para kartı kullanacakları anlamına da gelmiyor.

KAĞIT YERİNE PLASTİK PARA

Kanadalılar yine günlük ihtiyaçlarını karşılamak içinalışverişte para kullanacaklar ancak kağıt paranın yerini plastik paralar alacak. Yüksek teknoloji kullanılarakpolimer adlı bir maddeden üretilen plastik paralargeçtiğimiz hafta dolaşıma girdi.

Plastik para kullanımına 100 Kanada dolarlarını basarak başlayan Kanada, söz konusu paranın taklidinin yapılmasının da zor olduğunu savunuyor.

OPERASYON 2013'TE TAMAMLANACAK

Kanada Merkez Bankası, mevcut kağıt paralar boyutunda üretilen plastik paraların geri dönüştürülen bir maddeden imal edildiğini de açıkladı.

Banka, 50 Kanada doları banknotların önümüzdeki mart ayında, 5 ve 10 dolarlık banknotlarında 2013 yılında tedavüle gireceğini belirtti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız