1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. Kalbi dışarıda doğan kuzu şaşırttı
Kalbi dışarıda doğan kuzu şaşırttı

Kalbi dışarıda doğan kuzu şaşırttı

Van'ın Saray ilçesinde kalbi vücudunun dışında doğan ve görenleri hayrete düşüren kuzu 15 gün yaşadıktan sonra bir kaza sonucu öldü.

A+A-

İlçe merkezinde yaşayan Habip Aydın'a ait koyun geçtiğimiz 10 Mart tarihinde kalbi gelişen ve atışı rahatlıkla gözlenen bir kuzu doğurdu.

 

Kalp bir yere çarpmamalıydı

Hayvan sahibi, kendisi gibi çevredeki vatandaşlar tarafından da şaşkınlıkla karşılan kuzuyu birkaç gün sonra kucağında minibüsle Özalp ilçesine getirerek veteriner Fevzi Aslantosun'a götürdü. Erkek cinsiyetteki kuzuya doğumsal anomali teşhisi koyan Veteriner Fevzi Aslantosun, konunun daha iyi incelenmesi, gerekirse ameliyat yapılın kalbin göğüs kafesine konulması için hayvanı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne sevk etti. Göğüs kafesi kapalı olan ve vücut dışındaki kalbi damarlarla iç organlara bağlı bulunan kuzu karşısında şaşıran ve ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen veteriner Aslantosun, sürekli atan kalbin bir yere çarpmaması gerektiği tembihinde bulundu. 

 

Ancak 15 gün yaşayabildi

Hayvan sahibi Habip Aydın, yeniden Saray ilçesine götürdüğü kuzuyu bir süre sonra Van'a götürmeyi planladığını anlattı. Sağlığı hayli iyi olan ve ahırda annesini emen kuzunun 15 gün yaşadığını, daha sonra ölü olarak bulduğunu anlatan Aydın, bir zar içinde atan kalbin herhangi bir yere çarpması sonucu hayvanın kaza sonucu hayatını kaybetmiş olabileceğini belirtti. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum