1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı
Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı

Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı

Türk Kardiyoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol, kalp hastalarını sıcak havalarda dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

A+A-

Nevşehir'de düzenlenen Ekokardiyografi Çalışma Grubu 10. Mezuniyet Sonrası Eğitim Toplantısı'na katılan Türk Kardiyoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Erol, kalp hastalarının, aşırı sıcak havalarda dışarı çıkmamaları ve sıcakta güneş altında gezmemeleri gerektiğini bildirdi.
Sıcak hava ve aşırı güneşin kalp hastalarında olumsuz etkiler yarattığına dikkati çeken Prof. Dr. Erol, kalp hastalarının sıcak havalarda nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.
Aşırı sıcakta kalp hastalarının dışarıda olmaması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Erol, şunları kaydetti:
''Aşırı sıcak kalp hastalarının efor gücünü ve kalbinin gücünü yoruyor ve zor durumda bırakıyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklar, vücutlarının sıvı dengesine dikkat etmek zorundadır. Bunun dışında kalp hastaları tedavilerini her zaman sürdürmelidir. Aşırı yemek yemek de sıcak yaz aylarında olumsuz etki yaratır. Özellikle kalp hastaları yemek yerken karınlarını yiyecekle iyice doldurmamalıdır. Bu aşırı yemek konusunda sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da, her mevsimde dikkat etmek zorundayız. Bu çok önemlidir. Sloganımız (az ye çok hareket et) olmalıdır.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız