1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kalp nakli ile yaşama tutundu
Kalp nakli ile yaşama tutundu

Kalp nakli ile yaşama tutundu

Rize Pazarlı üç çocuk annesi Fatma Atacan, nakledilen kalple yaşama yeniden tutunurken, hem eşi hem de kendisi, tüm organlarını bağışladı...

A+A-

Rize'de yaşayan üç çocuk annesi Fatma Atacan, 25 yaşındaki genç bir erkekten nakledilen kalple yaşama yeniden tutundu.

Nakilden önce yürürken bile zorlanan Atacan, diğer organlarının riske girmesi üzerine 19 Ocak'ta Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'ne yatırılmış ve acil bekleme listesine alınmıştı.

Organ bağışı üzerine 5 Şubat'ta kalp nakli yapıldı. Hastalığı sırasında eşi Zeki Atacan'ın organlarını bağışladığını söyleyen Fatma Atacan, "Ameliyattan sonra ilk işim olarak ben de tüm organlarımı bağışlayacağım" dedi.

Genç kadının doktoru Doç. Dr. Serap Aykut Aka, organ bağışının teşvik edilmesini vurgulayarak "Fatma Atacan'ın ameliyatı son bir ayda hastanemizde yapılan üçüncü kalp nakli. Hastanemizde kayıtlı 60'a yakın hastamız kalp nakli için bekliyor. Türkiye'de kalp nakli için bekleyen hastaların sayısı ise 4 bine yakın. İnsanlar Türkiye'de güvenle organ bağışı yapabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
24 Yorum