1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. 'Kambersiz Kurban Olmaz' dedi; çıktı meydana!
'Kambersiz Kurban Olmaz' dedi; çıktı meydana!

'Kambersiz Kurban Olmaz' dedi; çıktı meydana!

Özel olarak yetiştirilen ve 1 ton 700 kilogram ağırlığında olduğu belirtilen Kamber adlı kurbanlık boğa, 25 bin liradan satışa sunuldu.

A+A-

Artvin’in Murgul ilçesinde kasap Mehmet Bingöl tarafından özel olarak yetiştirilen ve 1 ton 700 kilogram ağırlığında olduğu belirtilen kurbanlık boğa, 25 bin liradan kurban pazarında satışa sunuldu.

Kasap Mehmet Bingöl, yaptığı açıklamada, ilçede uzun yıllardır kasaplık yaptığını ve boğa güreşleri için de bazı hayvanları özel olarak beslediklerini söyledi.

Besledikleri ve "kamber" adını verdikleri boğanın canlı ağırlığının yaklaşık 1 ton 700 kilograma ulaştığını kaydeden Bingöl, boğayı 25 bin liradan satışa çıkardıklarını belirtti.

boga1.20131010230020.jpg

Bingöl,"Kamber’i 3 yıldır itina ile besledik. Bu boğa tesisimizin en iri kurbanlığıdır. Özel olarak bakıldı. Günde 50 kilo saman, yem ve ot yedi. Birçok meraklısı var. Herkes gelip bakıyor, beğeniyor ancak fiyatını ve ağırlığını öğrenince de şaşırıyor" diye konuştu.

Kamber’in, özel bakıcısı olduğunu da söyleyen Bingöl, "Kamberi doğumundan itibaren sadece bir kişi baktı. Başka insanları kesinlikle yanına yaklaştırmıyor. Beslenme saati geldiğinde bağırmaya başlıyor" dedi.

Kurban pazarında şaşkın bakışlar arasında pazarlığa giren Murgullular, Kamber için nakit paraları yetmeyince arabalarını da ortaya koyuyor. Bingöl ise pazarlığına hiç tavız vermiyor.

Bingöl pazarlığı kızıştırmak için, boğayı alana 2 de koç hediye vereceğini ifade ediyor.

Kafkasör ve Murgul Boğa Güreşi Festivalleri’nde rakibi bulunmayan boğa jübile için kurbanlığa veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız