1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Kamyonu kaza yaptı, plakayı eşeğe taktı!
Kamyonu kaza yaptı, plakayı eşeğe taktı!

Kamyonu kaza yaptı, plakayı eşeğe taktı!

Kamyonu ile kaza yapan nakliyatçı kasko şirketi tarafından mağdur edildiğini öne sürerek, kamyonun plakasını eşeklere taktı, işine baktı!

A+A-

Kamyonu ile kaza yapan nakliyatçı Şahmettin Bulut, kasko şirketi tarafından mağdur edildiğini öne sürdü. Bulut, kamyonun plakasını eşeklere takarak kasko şirketini protesto etti.

Şahmettin Bulut’un 12 Aralık 2011 tarihinde Yusufeli’nde kömür ocaklarında yaptığı kazada kamyonu çalışamaz duruma geldi. Zararının karşılanması için kasko şirketine başvuran Bulut’un zararı karşılanmadı. Bunun üzerine eşek sırtında kömür taşımaya başlayan Bulut, kamyonundan geriye kalan plakaları eşeklere takarak kasko şirketine tepkisini dile getirdi.

Evli ve 5 çocuk babası olan Bulut, kamyonun bütün parçalarının hurdaya verildiğini, geriye iki plaka ve ruhsatın kaldığını söyledi. Ailesine bakamaz durumda olduğunu belirten Bulut, çaresiz eşek sırtında nakliye yaparak ailesinin geçimini sağladığını ifade etti.

esek2.jpg

Araç sahiplerinden kasko yaptırmadan önce şirketleri iyice araştırmalarını isteyen Bulut, “46 yaşındayım, 25 senedir nakliyecilik yapıyorum ve devlete vergimi veriyorum. Geçen yıl 12. ayın 12’sinde Yusufeli’nde sözleşmeli olarak Kars’ın Karadag kömür ocağından kömür taşıyordum ve sahada kömür boşaltırken yükün donması nedeniyle arabam devrildi. Kaskoya müracaat ettim, telefon açtım, kasko ‘gelip hallederiz’ dedi ama gelmediler. Kendi imkanlarımla arabamı kaldırdım, gelin götürün dedim, tamam sen götür, biz gelir hallederiz dediler. Konya’ya kaskoya telefon açtılar, eksper geldi. ‘Biz senin arabanı yaptıracağız’ dediler ve eksper geldi, tutanağı tuttu, benim arabamı götürdü teslim etti. ‘10 gün içinde teslim edeceğiz’ dediler arabam teslim olmadı. 1 ay sonra gittim ki benim arabamın üzerindeki damperi satmışlar, şaseyi satmışlar, arabam parçalanmış vaziyette. Ben kaskoya telefon açtım ne oluyor diye, kasko ‘biz hemen yaptıracağız, halledeceğiz, faturayı kestir’ dedi. Damperciden fatura kestirdim götürdüm, dediler ki ‘biz senin kazana ödeme onayı vermiyoruz’. Sordum neden onay vermiyorsun, dedi ki beyefendi senin araba çekiciden boşandığı için onay vermiyoruz. Ruhsatımı ve evraklarımı götürdüm, ‘Beyefendi benim arabamı kırk ayak damper kasa olarak kasko yaptınız ve paramı da peşin aldınız. Şimdi neden benim arabam 4 aydır yatıyor, paramı ödemiyorsunuz’ dedim. Genel müdür dedi ki ‘Ben anlamam’. Ben de Erzurum mahkemelerinde şikayette bulundum” dedi.

esek1.jpg

Dolandırıldığı gerekçesiyle dava açmak istediğinde avukatların 10-15 milyar istediklerini, bunun üzerine kendi imkanlarıyla dava açtığını söyleyen Bulut, “1 yıldır ne dosyama baktılar ne davama baktılar. Benim 5 tane çocuğum var, okul okuyor. Evim kirada, çocuklarımın biri 4 yıllık üniversite kazandı okutamadım. Birini de dershaneye verdim, dershaneden atmışlar. 1 yıldır benim çocuklarıma götürecek ekmek param kalmadı, hiçbir şeyim kalmadı. Ben de şirkette sözleşme yaptığım için şirket bana ceza verdi. Arabam olmadığından mecbur kaldım eşeklerle nakliye yapıp çocuklarıma ekmek parası kazanmaya. Bankaya olan borcumu ödemediğim için bankadan tebligat gelmiş. Ben bu borcu ödeyemedim. Kasko arabamı yaptırmadığı için banka beni mahkemeye verdi. Bana 3 ay hapis çıktı. Gittim 1 ay Artvin Arhavi Cezaevi’nde yattım, 2 ay da Erzurum Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yattım. Bu arada ben kriz geçirdim, psikolojim bozuldu, beni hastaneye götürdüler. Şuanda halen daha psikolojim bozuk, hiçbir iş yapacak gücüm kalmadı. Dayanacak gücüm kalmadı” diye konuştu.

Bulut, “Böyle resmi dolandırıcılığa hiçbir yerde rastlamadım, hiç kimsenin düşmesini de istemiyorum. Bankalara borcum olmadığı halde 450 milyar borcun var diye benden para talep ediyorlar. Benim arabamın değeri 100 milyardı. 1 senedir cezaevinden çıktıktan sonra gittim parçalamışlar satmışlar, hiçbir şeyi kalmamış, bir şaseyle bir kupa duruyor. Yaptırma gücümüz de yok. Ne tarafa gideceğimi, ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen duyarlı insanların elimden tutmasını istiyorum. Bu arada devlete olan vergi borcum ikiye katlanmış. Bağ-Kur borcum vardı, Bağ-Kur borcumdan ve vergi borcumdan dolayı arabama haciz koymuşlar. Maliye de dahil olmak üzere trafikten men etmişler. Trafiğe de çıkamıyor, vergi borçlarımı da ödeyemiyorum. 15 milyarlık vergi borcum olmuş, 37 milyar Bağ-Kur borcum olmuş, 42 milyar halen daha devlet bundan beni sorumlu tutuyor. Bütün hesaplarıma da haciz koymuşlar” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız