1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Kan verirken sağanağa tutuldular
Kan verirken sağanağa tutuldular

Kan verirken sağanağa tutuldular

Artvin'de Kızılay'ın kan bağış istasyonu, ani bastıran yağmurla sular altında kalınca vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdı.

A+A-

Vatandaşların gönüllü olarak kan bağışında bulunduğu Kızılay'ın Atapark önündeki çadırı, aniden bastıran yağmurla sular içinde kaldı. Çadırda bulunan vatandaşlar, çadırın üstünde göllenen yağmur sularının içeri akmasıyla panik yaşadı. Bu arada yoldan geçen AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsrafil Büyük, Kızılay çadırına uğrayarak, çalışmaları inceledikten sonra kan verdi. Kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu söyleyen Büyük, "Kanım birine deva olur, bir hayat kurtarır. Bu belki de en yakınımız, bir arkadaşımız olur" dedi.

Artvin Kızılay Derneği Başkanı Seracettin Yazan ve Dr. İsmail Erdem de, kan bağışının önemine dikkat çekerek, "Kan bağışlamak acı çeken hastalara derman, sağlık için de çok önemlidir. Hem kan tazelenmesi açısından hem de bir hayat kurtarırsın. Kan vermek kilo aldırır ve vücut alışkanlık yapar gibi bir şey kesinlikle olmaz" diye konuştu.

Öte yandan, yağmur rögarların tıkanmasına neden olunca cadde ve sokaklar suyla doldu. Her sağanak yağışta bu sorunu yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, "Caddeleri süslemek iyi, ama en önemli ve görünmeyen bir yatırım olan altyapıya daha fazla önem verilse biz de bu rezaleti yaşamayız" diyerek tepkilerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum