1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kanlı pusu: 13 ay sonra 13 şehit
Kanlı pusu: 13 ay sonra 13 şehit

Kanlı pusu: 13 ay sonra 13 şehit

Diyarbakır'daki kanlı saldırıda 13 asker şehit oldu...

A+A-

Diyarbakır'ın Silvan kırsalında arama-tarama faaliyeti yürüten askeri birliğe terör örgütü PKK'nın pusu kurmasıyla çatışma yaşandı. Dolapdere köyü mevkiindeki pusuda açılan ilk ateş sonrasında 13 asker şehit olurken, 2'si ağır 7 asker yaralandı. Öğle saatlerinde başlayan çatışmaların yer yer devam ettiği bildiriliyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, çatışma devam ettiği için bölgeden gelen bilgilerin sağlıklı olmadığını söyledi. Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dolapdere köyü kırsalı ile Kulp ilçesi Tüplü köyü kırsalında arama tarama faaliyeti yapan güvenlik kuvvetlerinin bir grup PKK terör örgütü mensubu ile karşılaştığını belirten Vali Mustafa Toprak, güvenlik kuvvetlerinin 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesiyle çatışma başladığını söyledi. 

ÇATIŞMA SÜRÜYOR 

Vali Toprak, "Bölgede çatışma devam ettiği için net bir şey söylemek mümkün değil. Çatışma sonrasında bize gelen bilgileri paylaşacağız. Çatışma öğleden sonra çıktı. Jandarma tugayı arazi taraması yapıyordu" dedi. Çatışma bölgesine sevk edilen güvenlik kuvvetlerinin teröristlerin kaçış güzergahlarını tuttuğu ve zaman zaman sıcak temasın devam ettiği bildirildi. 

Çatışma 5 teröristin de ölü olarak ele geçirildiği açıklandı. Terörsitlerin yangın çıkararak olay yerinden kaçmaya çalıştıkları gelen detaylar arasında. 

PKK İLK KEZ GÜNDÜZ SALDIRDI 

PKK'nın saldırısı bir ilk olma özelliğini taşıyor. Genelde bu tarz saldırıları gece yarısı yapan PKK, ilk kez gündüz pusu kurmuş oldu.

ÖCALAN'A RAĞMEN OPERASYON 

Bu operasyon teröristbaşı Öcalan'a ve BDP'ye rağmen yapılmış bir operasyon görüntüsü çiziyor.. BDP'nin yemin boykotuyla ilgili önemli gelişmelerin yaşandığı, Öcalan'ın devletle yaptığı görüşmeler sonucunda Barış Konseyi'nin kurulması yönünde mutabakat sağladıklarını ve 15 Temmuz tarihinin bir hükmünün kalmadığını açıklamasının ardından gelen bu kara haber son dönemde TSK'nın verdiği en ağır kayıplardan..

2010 HAZİRAN'DA 9 ŞEHİT

2010 Haziran ayında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristler, askeri birliğe saldırı düzenlemişti. Saldırıda 9 asker şehit oldu. Saldırının ardından başlatılan operasyonda mayın patlaması sonucu 2 asker daha şehit olmuştu. 

2010 TEMMUZ'DA 7 ASKER ŞEHİT 

Yine 2010 Temmuz ayında Hakkari'nin bağlu Çukurca İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe'de konuşlu Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’ndan askeri birliğe sızmaya çalışan PKK'lı teröristler, saat 01.30 sıralarında iki aynı noktadan uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıya geçmiş, 7 asker şehit olmuş, 14 asker de yaralanmıştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız