1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Kanser tedavisinde farklı yöntem
Kanser tedavisinde farklı yöntem

Kanser tedavisinde farklı yöntem

Trabzon'da akciğer hastası şahıs, farklı bir yöntemle ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

A+A-

Giresun'un Doğankent ilçesinde yaşayan 6 çocuk babası 57 yaşındaki Ali Öztürk, yaklaşık 2 ay önce öksürük ve kanlı balgam şikayetiyle doktora başvurdu.

Yaklaşık 50 yıldır sigara içen Öztürk, son günlerde artan şikayetler üzerine çok sayıda doktora başvurduğunu ve son olarak Trabzon'da özel bir hastanede görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yıldıray Bekar'a muayene oldu ve yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yıldıray Bekar, Ali Öztürk isimli hastaya çok özellikli ve zor olan, akciğer kanseri için ileri düzeyde uygulanan bir teknik olan ameliyat tekniğinin başarı ile uygulandığını ve hastanın sağlığına kavuşturulduğunu kaydetti.

Hastanın öksürük ve kanlı balgam çıkarma şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu ve muayene edildikten sonra sağ akciğerinde kitle saptandığını belirten Dr. Bekar, başka merkezlerde tetkikleri tamamlanan hastaya akciğer kanseri teşhisiyle ameliyat önerildiğini belirtti.

Uygulanan ameliyatın Türkiye'de ancak gelişmiş birkaç merkezde yapıldığını ifade eden Op. Dr. Yıldıray Bekar, "Böylece iki akciğerinden biri ameliyatla çıkarılan hasta tek akciğerle günlük yaşamına hiç kesintisiz ve normal şekilde devam edecek" diye konuştu.

Opr. Dr. Yıldıray Bekar'ın şimdiye kadar bölgede yaklaşık 2 bin 800-3 bin akciğer ameliyatı gerçekleştirdiği ve bu hastalardan 150 kadarının diğerlerinden farklı olarak tek akciğerle hayatlarına sağlıklı şekilde devam ettiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız