1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Kanuni saygısızlığı temizlendi
Kanuni saygısızlığı temizlendi

Kanuni saygısızlığı temizlendi

Kanuni'nin Trabzon'daki anıtının kaidesine boya spreyleriyle yazılan yazılar, Trabzon Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi

A+A-

Trabzon'da doğan ve Osmanlı Devleti'nin en önemli padişahları arasında yer alan Kanuni Sultan Süleyman'ın Trabzon'daki anıtının kaidesine boya spreyleriyle yazılan yazılar, Trabzon Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi.
Pazar53 sitemizde de yayınlanan konuyla ilgili bir açıklama yapan Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki, anıta yapılan saygısızlığın kabul edilemez olduğunu belirterek, anıtın kaidesine boya spreyleriyle yazılan yazıların Trabzon Belediyesi ekipleri tarafından temizlendiğini söyledi.

Yaptıkları incelemede anıtta bir tahribat olmadığını ancak anıtın kaide kısımlarına kırmızı boyayla yazılar yazıldığını kaydeden Baki, "Anıta yazılan yazılar ilgililer tarafından silinmiş ve anıt eski şeklini almıştır" dedi.
Trabzon'un; Fatih'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni'nin, Atatürk'ün ve daha nice büyüklerin şehri olduğuna dikkat çeken Baki, "Bu nedenle Trabzon'da böyle bir olayın meydana gelmesi bizi üzmüştür. Bunları yapanlar Trabzonlu olamaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız