1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Kapana düşen ayı doğaya salındı
Kapana düşen ayı doğaya salındı

Kapana düşen ayı doğaya salındı

Ekili ürünlere hayvanların zarar vermemesi için kurulan tuzağa düşen ayı, uyuşturularak kurtarıldıktan sonra doğaya salındı.

A+A-

Artvin'in merkeze bağlı Beşağıl köyünde ekili ve dikili arazideki ürünlere hayvanların zarar vermemesi için kurulan tuzağa düşen ayı, uyuşturularak kurtarıldıktan sonra doğaya salındı.
Artvinli köylüler, tarım alanlarına ve fındık bahçelerine zarar veren yabani hayvanlardan korunmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Beşağıl köyünde avcılar tarafından kurulan domuz tuzağına takılan ayının imdadına İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, zabıtalar ve köylüler yetişti. Köylülerin haber vermesi üzerine köye giden ekipler, ayının başka bir bölgeye taşınması için özel yapım seyyar ayı kafesi de getirdi. Ekipler, uyuşturucu iğne kullanarak ayının önce bayılmasını sağladı. İlacın etkisiyle bayılan ayı kısa sürede tuzaktan kurtarıldı. Sağlık kontrolü yapılan ayı, daha sonra özel kafese konularak bölgeden uzaklaştırılarak uyanması beklendi.

Kurtarmanın başarıyla gerçekleştirilmesini coşkuyla karşılayan bazı görevliler, ayının baygın olmasını fırsat bilerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız