1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kapıyı her çalan postacı değildir!
Kapıyı her çalan postacı değildir!

Kapıyı her çalan postacı değildir!

Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan Kapı Zili Projesi, Rizelilerin; ardında kimin olduğunu bilmeden kapılarını açtığını gösterdi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polis Bürosu, Rize'de artan hırsızlıkların önceden önlenmesi için Kapı Zili isimli bir proje geliştirdi. Polis memurları proje kapsamında Rize'de bulunan binaların kapı zillerini çalıyor. Megafon sisteminde tüpçü olduklarını belirten memurlar, kapıların açılıp açılmadığını kontrol edip bu bilgileri kayıt altına alıyorlar. Polis memurları gerçekten kim olduğunu bilmeden kapıları açan kişilerle görüşüp almaları gereken tedbirler hakkında bilgiler veriyor. Ayrıca bu kişilere kim olduğunu bilmeden kapı açmaları durumunda karşılaşabilecekleri tehlikelerin yazılı olduğu broşürler dağıtılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, amaçlarının suçu işlenmeden önce önlemek olduğunu belirterek, "Toplumsal Destekli Polislik kapsamında Kapı Zili Projesi diye bir proje geliştirdik. Mala karşı işlenen suçlarla halkımızı bilinçlendirmek için bu projeyi başlattık. Kapı zili projesinde şu ana kadar 600 konutun kapısı çalındı. Bu projeyi bin kapı zili çalınana kadar sürdüreceğiz. Bin kapı çalındıktan sonra bunun sonuçlarını hem kamuoyuyla hem de vatandaşlarımızla paylaşacağız. Proje kapsamında şu ana kadar elde ettiğimiz sonuçlar enteresan. Rizeli vatandaşlarımız halen çevresine fazla güveniyor. Halen açıkta bırakılan eşyaların çalınmayacağını düşünüyor. Yardım severlik duygularının istismar edilebileceğini görmüyor. Rize'de apartman kapılarının zili çalan kişinin kimliği bilinmeden açıldığını gördük. Çaldığımız kapıların yüzde 95'i kapıdakinin kim olduğundan emin olmadan kapıları açtı. " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum