1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karadeniz oyunlarla şenlenecek
Karadeniz oyunlarla şenlenecek

Karadeniz oyunlarla şenlenecek

Karadeniz Ekonomik İş Birliği üyesi 12 ülkenin 18 yaş altı genç sporcularının katılacağı 1. Karadeniz Oyunları 2-8 Temmuz'da yapılacak.

A+A-

Oyunların tanıtım toplantısı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın ev sahipliğinde; spor, basın ve iş dünyasının katılımıyla İstanbul Olimpiyatevi’nde yapıldı.
Toplantıya, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü İbrahim Özen, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ve Karadeniz Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Yunus Akgül ve spor federasyonları yöneticileri de katıldı.

Toplantıda oyunlar hakkında genel bilgiler verilirken, organizasyonun Trabzon, Rize ve Giresun’daki 18 tesiste toplam 10 dalda çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi. Müsabakalar atletizm, basketbol, jimnastik, futbol, güreş, voleybol, okçuluk, taekwondo, yüzme, bisiklet dallarında yapılacak. Oyunlara, okçuluk, atletizm ve yüzmede bedensel engelli sporcular gösteri mahiyetinde katılacaklar.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği’ne üye ülkelerin gençliği ve sporcuları arasında arkadaşlık ve kardeşlik duyguları geliştirmek, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak, olimpiyat ruhunu daha geniş kitlelere yaymak ve en önemlisi Karadeniz’in tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Karadeniz Oyunları’nın kısa sürede hedefi, Asya Oyunları, Akdeniz Oyunları’nın popülerliğine ulaşabilmek.
Karadeniz Ekonomik İş Birliği üyesi Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan’ın 18 yaş ve altı genç yaklaşık 1500 sporcunun katılacağı, Karadeniz Oyunları’na bu yıl 520’si hakem, 1000’i görevli, 75’i gözlemci, 500’ü gönüllü, 62’si kurul üyesi, 150’si gazeteci 3663 konuğun katılması bekleniyor. Misafirler özel olarak düzenlenen 2500 kişilik Oyunlar Köyü’nde ağırlanacak.
TRT tarafından yayınlanacak 1.Karadeniz Oyunları’nın amblemi Karadeniz’in dalgaları ve gençliğini yansıtıyor. Maskotu ise horon tepen neşeli bir hamsi. Reklam filminin senaryosunda Karadeniz halkını oyunlara çağıran sporcular yeralıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız