1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Karadeniz'de kötek balığı bereketi
Karadeniz'de kötek balığı bereketi

Karadeniz'de kötek balığı bereketi

Karadeniz'de kötek balığı bereketi yaşanıyor. Son zamanlarda azalan istihsale karşı yaşanan kötek balığı bolluğu balıkçıları sevindiriyor.

A+A-

Hakan DEĞİRMENCİ - Karadeniz’de balık neslinin tükendiği endişelerine karşı özellikle son zamanlarda kötek balığı bereketi yaşanıyor. Trabzon’un tanınmış balık restoranı işletmecilerinden Dursun Çimşit 47 kiloluk kötek balığı ile poz verdi. Yaklaşık 1.60 boyundaki dev balıkla Dünya rekoru kırdıklarını öne süren Fevzi Çimşit, “Karadeniz’den yıllardır böyle büyük bir kötek çıkmamıştı. Aynı zamanda Minakop olarak da bilinen bu balık, Karadeniz’in tipik balık çeşitlerindendir. Fakat daha önce 12 kiloluk olanlarına rastlamıştır. 47 kiloluk bir köteği ilk kez görüyoruz” dedi. 50 yıllık balıkçı Namık Kemal Malkoç ise “5 ayrı gırgır motorum var. Yarım yüzyıldır bu işle uğraşıyorum. İlk kez böyle büyük bir balıkla karşılaşıyorum” yorumunu yaptı. Balık hayranlı bakışlarca incelendikten sonra buğulama yapılmak üzere Fevzi Hoca mutfağına alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum