1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karadeniz'de Türk jetleri Rus uçağını izledi
Karadeniz'de Türk jetleri Rus uçağını izledi

Karadeniz'de Türk jetleri Rus uçağını izledi

Genelkurmay Başkanlığı, Karadeniz'de Türk hava sahasına paralel olarak uçan bir Rus uçağının Türk jetleri tarafından izlendiğini açıkladı.

A+A-

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İncirlik’ten saat 16.08’de kalkış yaparak Hatay-Osmaniye-Gaziantep bölgesinde “hava muharebe devriye görevi” icra eden iki adet F-16 uçağının Suriye’ye ait bir adet MI-8 helikopterinin sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği belirtilerek, bu durum üzerine helikopterin 2.4 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı kaydedildi.

Rusya’ya ait bir adet IL-20 tipi uçağın 14 Mart 2015 tarihinde Karadeniz’in uluslararası hava sahasında Rostov/Rusya tarafından gelerek, batı-doğu istikametinde Türk hava sahasına paralel olarak kıyıya ortalama 12-25 deniz mili mesafede olacak şekilde uçuş yaptığı ifade edilen açıklamada, "Anılan uçağa yönelik Bandırma Meydanı’ndan kalkış yapan iki adet F-16 Scramble Kolu, Rusya uçağını 12.15-14.54 saatleri arasında önce Kırklareli kuzeydoğusunda teşhis önlemesi yapmış, bilahare Kırklareli-İstanbul-Kocaeli-Sakarya-Düzce-Zonguldak-Kastamonu-Sinop kuzeyinde Karadeniz’in uluslararası hava sahasında uçarak izlemiştir. Merzifon’dan kalkış yapan iki adet F-16 Scramble Kolu da 13.53-15.55 saatleri arasında Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Rize kuzeyinde Karadeniz’in uluslararası hava sahasında uçarak izlemede kalmıştır" denildi.
Rus uçağının saat 15.33’de Gürcistan açıklarından Karadeniz’i terk ettiği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız