1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karadeniz'den Elazığ'daki deprem bölgesine ekip ve yardım desteği
Karadeniz'den Elazığ'daki deprem bölgesine ekip ve yardım desteği

Karadeniz'den Elazığ'daki deprem bölgesine ekip ve yardım desteği

Ordu, Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Bayburt'tan depremzedelere çeşitli ihtiyaç malzemesi ve ekip desteği sağlandı

A+A-

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından Ankara AFAD Başkanlığı koordinesinde Rize'den dün gece bölgeye 2 UMKE ve 1 ambulans ile 12 sağlık personelinin intikal ettirildiği belirtildi.

Kentte faaliyet gösteren AKUT Rize ekibinin de 2 araç ve 10 kişilik arama kurtarma ekibi ile bölgeye ulaştığı belirtilen açıklamada, "Hali hazırda deprem bölgedeki arama ve kurtarma faaliyetlerinde ihtiyaç duyulması ve talep edilmesi durumunda hemen hareket edecek şekilde Rize AFAD Müdürlüğü, sağlık, UMKE, RİKE ve Çayeli Bakır İşletmelerine bağlı arama kurtarma ve benzeri ekip, personel ve ekipman hazır bekletilmektedir. " ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, deprem nedeniyle Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası'nda her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 13'üncüsü yapılacak "Kardan Adam Şenlikleri" kapsamında planlanan konser ve eğlence içerikli bölümlerin ertelendiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanlığımızca yapılan açıklamada, Türkiye Afet Müdahale Planı gereğince kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yapacakları yardımlar AFAD koordinesinde yürütülmektedir. Bu sebeple deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımların 0312 258 23 23 numaralı telefon aranarak AFAD koordinesinde ulaştırılmasının önem arz ettiği belirtilmiştir. Cumhurbaşkanlığımızın talimatı gereği ilimiz genelinde herhangi bir yardım kampanyası gerçekleştirilmeyecek, yardımsever halkımız tarafından bölgeye ulaştırılmak istenilen yardımlar AFAD Başkanlığının ilgili telefon numarası aranarak yapılabilecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum